Castle Kolpa Music Festival se je končal!

Castle Festival (Foto: organizator)

Za nami je že drugi Castle Kolpa Music Festival v organizaciji Intralite d.o.o., ki je potekal od 31. julija do 4. avgusta. Vrhunski festival, ki obstaja šele dve leti, je v Faro pri Kostelu pripeljal številne izjemne festivalske skupine in didžeje (več kot 30 glasbenih skupin in 20 didžejev, tudi svetovnega formata) na svoje odre, med katerimi je največji meril kar 560 kvadratnih metrov z vrhunsko zvočno in lučno tehniko, ki se ju ne bi sramovali niti največji svetovni glasbeniki!

Ta pravi festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu je potekal na kar treh odrih: Dragon Stageu, Arena Experience in Odru na plaži.Vseh odrskih led ekranov je bilo za kar 130 kvadratnih metrov, kar okoli 300 odrskih luči (od tega 150 moving headov), na festivalu pa je za ugodje, varnost in udobje skrbelo kar okoli 250 ljudi!

V štirih koncertnih večerih smo lahko videli in slišali skupine Siddharta, Parni Valjak, Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero, Inner Circle, Asian Dub Foundation, DUB FX, Skindread, Pankrte, Tabu, Gorana Bareta & Majke, Psihomodo Pop, Elvis Jackson, Noctiferia, Društvo mrtvih pesnikov, La Fanfarria Del Capitan (Argentina) in druge. Na odru Arena Experience pa so kraljevali DJ Umek, Jay Hardway, Sander Van Doorn, Jimmy Clash, Petar Dundov, Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse, Sylvain, Veztax, Wattex in drugi.  

Castle Festival (Foto: organizator)

Čez dan je bilo povečini sončno in ravno zato so se lahko obiskovalci družili in zabavali z akro jogo, se pomerili v nogometu, odbojki in se seveda kopali v prekrasni reki Kolpi ali pa le poležavali in se družili na plaži, v kampu in na prizorišču. Poleg tega so se lahko nasmejali ob izvrstnih stand up komikih in Improleptiki ali pa si ogledali dokumentarne glasbene filme slovenskih skupin v Kinu na prostem. Seveda pa je velik del druženja potekal tudi v različnih kampih, kot so Glamping, Premium in Standard.

Na Beach Stageu pa so tudi ob glasbenih skupinah in »klasičnih didžejih« uživali ob glasbi tudi čez dan. Žal so nekateri večeri bili bolj deževni, a vseeno se je na koncertih zbralo skoraj toliko obiskovalcev kot lani, skoraj 9.000. Festivali pač potekajo v naravi, ki je nepredvidljiva, je ena od vremenskih »okoliščin« tudi dež. Pri festivalih se to preprosto mora vzeti v zakup in da dež ne more preprečiti zabave pa so dokazale večtisočglave množice na koncertih pod Dragon Stageom in pri odru Arena Experience.

Castle Festival (Foto: organizator)

K izjemnemu vzdušju in k še boljšemu festivalu je zagotovo v veliki meri pripomoglo tudi odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo in Občino Kostel, kot tudi prekrasna neokrnjena narava v Fari pri Kostelu. Vsekakor je festival že in zagotovo bo še bolj pripomogel k splošni in turistični prepoznavnosti Kostela, saj so mnogi obiskovalci festivala bili prvič v tem kraju, mnogi so si ga tudi med dnevnimi izleti še bolje ogledali.

Tako Castle Kolpa Music Festival kot en največjih slovenskih »kamping« festivalov gotovo zelo pozitivno vpliva na nadaljnji obisk kraja – tudi zdaj mladi študentje se bodo radi vrnili tudi kasneje, ko bodo morda imeli svoje družine in službe, kar je znan »rezultat« nekaterih sedanjih in minulih festivalov pri nas in v tujini.