Čao Portorož z novim videosinglom ‘Peter’

Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Naj vas ob ponatisu ‘POP vinilk‘ (naročite jih lahko ponovno na KAPA Records Bandcampu) spremlja fina Čao Portorož muzika. Tu je videosingle ‘Peter‘ – v malo krajši različici, ki je še slajša kot prej.

 

O izdelovalcu videa ‘Peter’

S svojim neposrednim stilom in kančkom pop(r)a je komad z domačim videom začinil neodvisni umetnik Tadej Vaukman. Ne bomo trosili z besedami. Najbolje, da si Tadeja, no – Petra ogledate kar sami.

Tadej Vaukman (1984) je neodvisni umetnik, fotograf in založnik, ki živi in deluje v Ljubljani. Nase je opozoril s projektom Dick Skinners, ki ga je leta 2015 predstavil v knjižni izdaji (Rostfrei Publishing), serijo fotografij pa nato še na več razstavah. Njegova dela so uvrščena v slovenske in tuje zbirke (Moderna galerija, Koroška galerija likovnih umetnosti, Franklin Furnace Archive, Inc., Pratt Institute NYC ZDA in Daeppen Gallery, Basel). Je dobitnik nagrade skupine OHO (2019).

Na kratko o Čao Portorož

Čao Portorož sestavljajo Ivian Kan Mujezinović (bas, sint, vokal), Gregor Andolšek (kitara, bas, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopili po okoliških klubih, se preizkusili na Klubskem maratonu, šli v tujino in kmalu začutili potrebo, da nastali material izdajo in pokažejo širši množici. Po izdanih dveh istoimenskih albumih, je čas za ‘POP’.