Čao Portorož z novim videom ‘Ljubavnik’

Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Za drugi single ‘Ljubavnik‘ iz aktualne plošče ‘POP‘ je zasedba posnela videospot.

Na kratko o videu in albumu

Spevno melanholičen ‘Ljubavnik‘ krasijo domiselni kitarski rifi, izmuzljiva besedila z udarnim refrenom in veliko dinamične igre med inštrumenti. Komad se spogleduje z jugoslovanskim novovalovstvom, a se pri tem spretno izogiba nostalgiji. Vitalno in sodobno!

Skladbi primeren je tudi skrivnosten videospot, ki je nastal v režiji izkušenih Gregorja Andolška in Davorja Kralja.

Nabrita ljubljanska zasedba Čao Portorož nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo ‘POP‘, ki je izšla pri KAPA Records. Podivjanemu rokenrolu in sladkosti indie rocka zdaj dodaja elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Alter rock 90. let še naprej teče po žilah; evforijo dvigujejo značilni, večjezični vokalni vzkliki, v njihovi pankovski drži pa se še vedno čuti starošolski jugo temperament. Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – ‘čao’ razumejo povsod.

Material za tretji album so posneli v italijanskem Mushroom Studiu in Kif Kifu, produkcijske in snemalne napotke pa je tokrat ponovno dodal Žare Pak, ki je posnetke kasneje tudi zmiksal v Studiu Marsh. Za celostno podobo sedi Mina Fina / Ee.