Čao Portorož pravijo, da je čas za ‘Pop’

Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Čao Portorož (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Nabrita domača zasedba Čao Portorož nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo ‘POP‘, s katero ostaja zvesta KAPA Records.

 

Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – ‘čao’ razumejo povsod

Podivjanemu rokenrolu in sladkosti indie rocka zdaj dodaja elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Alter rock 90. let še naprej teče po žilah; evforijo dvigujejo značilni, večjezični vokalni vzkliki, v njihovi pankovski drži pa se še vedno čuti starošolski jugo temperament. Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – ‘čao’ razumejo povsod.

Album je že na voljo v digitalni obliki, možno pa je tudi prednaročiti vinilke na KAPA Bandcampu.

V sredo, 5. februarja, ga poslušamo skupaj s Čao Portorož na POPslušalnici v ploščarni Big Nose (Kolodvorska 9).

V živo pa ga lahko doživite že naslednji dan, 6. februarja na festivalu MENT Ljubljana.

Čao Portorož so Ivian Kan Mujezinović (bas, sint, vokal), Gregor Andolšek (kitara, bas, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopili po okoliških klubih, se preizkusili na Klubskem maratonu, šli v tujino in kmalu začutili potrebo, da nastali material izdajo in pokažejo širši množici. Po izdanih dveh istoimenskih albumih, je zdaj čas za ‘POP‘.

Material za tretji album so tokrat posneli ‘zares’ in to v italijanskem Mushroom Studiu in Kif Kifu, produkcijske in snemalne napotke pa je tokrat ponovno dodal Žare Pak, ki je posnetke kasneje tudi zmiksal v Studiu Marsh. Za celostno podobo sedi Mina Fina / Ee.