Bruce mora pred sodnika zaradi vožnje pod vplivom

Bruce Springsteen (Foto Mike Coppola, Getty Images)

Znanega in sicer izjemno zglednega glasbenika so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola v New Jerseyju, kjer živi.

71-letnik je vozil neprevidno in pod vplivom alkohola, zato so ga policaji v New Jerseyju, kjer prekrške “DWI” (“driving while intoxicated”) strogo kaznujejo, morali aretirati. Vsaj tako so sprva poročali mediji, sicer pa gre za primer, ki se je zgodil že 14. novembra 2020, a je šele zdaj postal javen, ko so ga potrdile lokalne oblasti. Springsteen, ki je pred kratkim posnel Super Bowl oglas (ta je bil hitro umaknjen z Youtubea), ni znan po pitju alkohola, a vseeno so v njegovem sistem zasledili dovolj alkohola, da je bil kaznovan za “nepazljivo vožnjo pod vplivom alkohola in pitje v zaprtem območju.”

Najnovejše informacije pravijo, da naj bi zvezdnik spil samo en mali kozarček tekile, ki mu ga je ponudil oboževalec. Z motorjem se je vozil v parku Asbury, ki je pogosto opevan v njegovih pesmih, na območju Gateway National Recreation pa so ga ustavili policaji. “Bruce se je ustavil, se slikal, nato so mu ponudili tekilo, ki jo je spil, medtem ko je sedel na motorju. Policija je to videla in zato so ga ustavili, ko je nadaljeval z vožnjo,” so zapisali prisotni.

Izdeloval avtomobilov Jeep je že umaknil Superbowl oglas, ki je pomenila sploh prvi nastop Springsteena v promocijski reklami. In kot kaže bo moral Springsteen zaradi manjšega prekrška enkrat konec februarja tudi pred sodnika, a zaenkrat datum še ni znan.