Brexit ni ovira za Hellcats – turneja po Angliji

Hellcats
Hellcats (promo) - Foto: Dare Brenko

Najbolj znane slovenske rokerice iz skupine Hellcats kljub izrednim razmeram dobivajo veliko ponudb za koncerte ter radijske oddaje povsod po svetu. Tako se to poletje, če bo seveda situacija s Covid 19 dopustila, odpravljajo na turnejo po Angliji, kjer bodo med drugim obiskale London, Liverpool, Manchester …, najslovitejša mesta v sodobni rokenrol zgodovini.

Turneja, natančneje London, bo služil tudi kot premierna točka predstavitve novega singla, ki so ga v času “mirovanja” posnele v Ljubljani. Morda se bodo punce odločile tam posneti tudi videospot.

Po Rusiji, Italiji, Nemčiji in Avstriji bo svojo glasbo tako predstavile še zibelki heavy metala, iz kjer tam prihajajo pionirji te zvrsti Black Sabbath, pa seveda Led Zeppelin, Motorhead…

Hellcats
Foto: Uroš Škerjanc

“Nismo pričakovale, da bomo dobile toliko povabil za koncerte po Evropi. Glasbena industrija po svetu deluje in kljub trenutnem stanju bendom ne kaže obupati.” pravijo Hellcats in že pakirajo kovčke za polet čez kanal.

Morda koronska kriza pripomore vsaj k večji prepoznavnosti na spletu, punce namreč beležijo ogromne številke na svojih družabnih omrežjih, na katerih imajo preko 60.000 sledilcev, fotografije pa dobijo tudi po 100.000 všečkov.