Brad Whitford dvomi, da bodo Aerosmith še kdaj nastopili

Brad Whitford dvomi, da bodo Aerosmith še kdaj nastopili
Aerosmith - foro: Tim Mosenfelder

Aerosmith imajo za leto 2022 v juniju in juliju v načrtu nekaj koncertov, ki pa so pod velikim vprašanjem, če se sploh bodo kdaj izvedli.

V nedavnem intervjuju z blues ikono Joejem Bonamasso je kitarist Brad Whitford podvomil, če bo skupina še kdaj lahko nastopila, kot glavni dejavnik je namreč navedel starost članov. Whitford, ki je februarja dopolnil 69 let in se je leta 1971 pridružil skupini Aerosmith, je spregovoril o dvakrat preloženi evropski turneji skupine, ki je bila prvotno predvidena za leto 2020, nato pa je bila zaradi pandemije koronavirusa premaknjena v leto 2021 in zdaj v leto 2022.

“Evropsko turnejo smo poskusili načrtovati že lani, sedaj je govor o prihodnjem letu. Zdaj so to le sanje. Dolgo se ne bo nič zgodilo. Včasih nisem prepričan, kaj si mislijo moji sočlani, ko mislijo, da se bo to zgodilo, “je povedal Whitford Bonamassi. “Obstaja še ena zanimivost v zvezi z odhodom v Evropo zdaj zaradi Brexita – veliko težje je dobiti službene vizume,” je nadaljeval Whitford in dodal: “To bo povsem druga nočna mora. Mislim, zelo dvomim o tem, da bi Aerosmith v tej fazi še kdaj nastopili, kajti starost postaja resnični dejavnik. In to je, kar je. “

Številni člani skupine, ki so stari od 69 do 73 let, imajo v zadnjih letih tudi zdravstvene težave, kar je vplivalo tudi na njihovo sposobnost konstantnega nastopanja, včasih tudi štiri do pet nastopov na teden. Bobnar Joey Kramer si je leta 2019 poškodoval ramo, zaradi česar nekaj časa ni bil v skupini. Konec leta 2018 so kitarista Joeja Perryja hitro odpeljali v bolnišnico, potem ko naj bi se po gostovanju na koncertu Billyja Joela v Madison Square Gardenu zrušil izza odra. Dve leti prej je bil Perry med igranjem pri Hollywood Vampires v Brooklynu v New Yorku prepeljan v bolnišnico, potem ko se je zrušil na odru.

Evropska turneja Aerosmithov je rezervirana za junij in julij prihodnjega leta, izvedba 50. obletnice pa je postavljena na septembra v Bostonu. Vse prihajajoče datume si oglejte tukaj.