Bordo z novim videom ‘Zakaj?’

Tomaž Štular (FOTO: Jani Ugrin)
Tomaž Štular (FOTO: Jani Ugrin)

Tomaž Štular, ki je po desetletju ustvarjanja z zasedbo The Tide začel novo ustvarjalno ero Bordo, je pred tremi leti s singlom ‘Odplešiva‘ napovedal slovensko liriko in radijsko mamljive songe.

Kmalu bo izšel album ‘Medzvezdje’

Vse do danes je v javnost poslal pet singlov, in sicer je začetnemu ‘Odplešiva‘ sledila skladba ‘Predaleč za nas’, nato pa še ‘Osamljen in bos’ s Tino Marinšek. Začetne korake je Tomaž prehodil v spremstvu Janeza Štera, pesmi ‘Zvezde v mlaju’ in ‘Lai Lai svet’ pa sta prinesli sodelovanje z vizualno umetnico Marušo Štibelj. S producentom Petrom Penkom sta korak za korakom ustvarila osem songov, ki se bodo 4. decembra, z uradnim izidom povezali v album ‘Medzvezdje‘.

‘To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca.’ pravi Tomaž.

 

Videospot. Zakaj?

Glede na to, da album v besedilih resonira z vsakodnevnimi tegobami družbe in jim nastavlja ogledalo, se za skladbo, ki bo pospremila izid prvenca spodobi že skoraj malo hektičen tempo in neizpodbitna resnica v besedilu. Videospot je nastal pod okriljem produkcije Super Lunar, pod taktirko Simona Fugine. Video si lahko ogledate TUKAJ.