Bogunov s singlom ‘Našel sem’ najavljajo album ‘More bijesa’

Skupina Bogunov (FOTO: Promo)
Skupina Bogunov (FOTO: Promo)

Novi single ‘Našel sem’ skupine Bogunov je hkrati napovednik prihajajočega albuma ‘More bijesa’. Album, ki je prvi album zasedbe, izide 23. septembra pri založbi Dallas records. Za pesem so posneli tudi videospot, ki bo premierno prikazan v sredini septembra.
Glasbo in besedilo za ‘Našel sem‘ je napisal Ognjen Zeljić, aranžma pa je skupno delo avtorjev (Ognjen Zeljić, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Rok Skoliber, Boris Holešek).

O pesmi ‘Našel sem’

Pesem ‘Našel sem’ je precej drugačna od ostalih, ki jih boste lahko slišali na albumu. Je svetla, pozitivna, polna optimizma, obenem pa tudi melanholična in nostalgična, saj govori o trenutku, ko v viharju življenja, ki vas kaotično vleče vase kot v vrtinec, najdete mir, ljubezen, idejo, ali pač nekaj, kar vam daje upanje in moč za naprej. Glasba je živahna s spevnim refrenom in izjemnim solom, ki ga je ustvaril kitarist Peter Pavičić.

Zasedba Bogunov bo album ‘More bijesa’ predstavila na koncertu v ljubljanskem klubu ČinČin na dan izida albuma ‘More bijesa’ in sicer v sredo, 23. septembra.

O skupini Bogunov

Bogunov vsakič znova presenetijo z neverjetno iskreno in čustveno močno liriko, ki jo ustvarja pevec in avtor Ognjen Zeljić v obliki zgodb, med katerimi vsak najde kakšno, s katero se lahko poistoveti. Vzdušje se spreminja iz pesmi v pesem, od temačnih, nasilnih in surovih pa do čustvenih, melanholičnih in optimističnih, ljubezenskih in celo primernih za ples.

Pri ljubljanskem ŠKUC-u so zapisali: ‘Pri pesmih zasedbe Bogunov gre v prvi vrsti za sporočilnost, oziroma za posameznikovo doživljanje sveta, ki ga obdaja in manj za preprosto zabavo publike, kar pa ne pomeni, da je užitek ob poslušanju manjši, zagotovo nasprotno‘.

Bogunov bodo 23. septembra izdali album 'More bijesa'. (FOTO: Mateja Gašperin)
Bogunov bodo 23. septembra izdali album ‘More bijesa’. (FOTO: Mateja Gašperin)

Njihova glasba je raznolika, hkrati pa smiselno povezana, energična in odločna, hkrati pa nežna in melanholična. Zanjo je odgovornih pet glasbenikov v klasični, razširjeni rockovski zasedbi. Na kitarah sta izvrstna glasbenika Peter Pavičić in Vladimir Zelić, ki se odlično dopolnjujeta in poskrbita za močan rockovski zvok.  Na bobnih za ritem in tempo skrbi Rok Skoliber, ki s svojim znanjem in izkušnjami zanesljivo daje temelj glasbi. Basist Boris Holešek drži kompozicijo na tirih in vas ne pusti, da bi stali pri miru.

Bogunov bodo v vas spodbudili čustveno, telesno in umsko razgibavanje ter vas z neverjetno karizmo in nežnostjo, hudomušnim humorjem in mračnjaško strastjo popeljali po skrivnih kotičkih uma in duše, ki v današnji histeriji sveta pogosto ostanejo skriti.

O albumu ‘More bijesa’

Album ‘More bijesa’ je uro trajajoč prvenec skupine Bogunov in ponuja trinajst skladb – enajst v hrvaškem in dve v slovenskem jeziku. Pop-rockovsko obarvana glasba, ki zbudi in vznemiri, da misliti in vam prodre v skrite kotičke duše. Temačna in resna, na trenutke pa vesela in živahna. Pesmi, ki jih boste zagotovo želeli tudi prebrati, so zelo različne, od grobih in surovih do nežnih in celo romantičnih. Zaradi karizmatičnega glasu pevca in avtorja besedil ne gre zgolj za prepevanje, temveč za pripovedovanje, doživljanje, pridiganje. Album je nastajal zadnjih 15 let in je delno tudi izlet v preteklost, kar pa nikakor ne zmanjša aktualnosti besedil, ki jih okrepi svežina aranžmajev in produkcije. Skladbe so kot poglavja v knjigi, ki se na albumu povežejo v celoto. Pri nastanku je sodelovalo veliko število glasbenikov: Ognjen Zeljić, Igor Barišić, Edin Biščić, Karel Šrot, Mirko Medved, Staša Marolt, Eva Klinc, Davor Klarić, godalni kvartet Ratka Zekića, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Mitja E. Centrih, Rok Skoliber in Boris Holešek. Kot koproducenti so na albumu sodelovali inženir zvoka Jurij Toni ter snemalca in mix mojstra Eki Alilovski in Sandi Trojner.