Bogunov odštevajo do premiere videospota ‘Našel sem’

Skupina Bogunov (FOTO: Promo)
Skupina Bogunov (FOTO: Promo)

Bogunov bodo danes objavili promocijski video za skladbo ‘Našel sem’, ki je bila izdana pred nekaj dnevi in je naznanila izid prihajajočega albuma ‘More bijesa’.  Bandov izide 23. septembra pri založbi Dallas records. Glasbo in besedilo za ‘Našel sem‘ je napisal Ognjen Zeljić, aranžma pa je skupno delo avtorjev (Ognjen Zeljić, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Rok Skoliber, Boris Holešek). Video boste lahko prvič ozrli ob 19:15 na spodnji povezavi.

O pesmi ‘Našel sem’

Pesem ‘Našel sem’ je precej drugačna od ostalih, ki jih boste lahko slišali na albumu. Je svetla, pozitivna, polna optimizma, obenem pa tudi melanholična in nostalgična, saj govori o trenutku, ko v viharju življenja, ki vas kaotično vleče vase kot v vrtinec, najdete mir, ljubezen, idejo, ali pač nekaj, kar vam daje upanje in moč za naprej. Glasba je živahna s spevnim refrenom in izjemnim solom, ki ga je ustvaril kitarist Peter Pavičić.

Zasedba Bogunov bo album ‘More bijesa’ predstavila na koncertu v ljubljanskem klubu ČinČin na dan izida albuma ‘More bijesa’ in sicer v sredo, 23. septembra.

O skupini Bogunov

Bogunov vsakič znova presenetijo z neverjetno iskreno in čustveno močno liriko, ki jo ustvarja pevec in avtor Ognjen Zeljić v obliki zgodb, med katerimi vsak najde kakšno, s katero se lahko poistoveti. Vzdušje se spreminja iz pesmi v pesem, od temačnih, nasilnih in surovih pa do čustvenih, melanholičnih in optimističnih, ljubezenskih in celo primernih za ples.

Pri ljubljanskem ŠKUC-u so zapisali: ‘Pri pesmih zasedbe Bogunov gre v prvi vrsti za sporočilnost, oziroma za posameznikovo doživljanje sveta, ki ga obdaja in manj za preprosto zabavo publike, kar pa ne pomeni, da je užitek ob poslušanju manjši, zagotovo nasprotno‘.