Bobnar Led Zeppelin-ov v domačem kraju dobil kip

Kip Johna Bonhama.
Kip Johna Bonhama.

Pokojni bobnar zasedbe Led Zeppelin John Bonham bi 31. maja praznoval 70. rojstni dan, ob tej priložnosti pa so v njegovem domačem kraju Redditch v Angliji postavili njegov kip.

Kip je velik skoraj dva metra

Večino sredstev za slavnostni spomenik, ki ga je ustvaril kipar Mark Richard in je postavljen na trgu Mercian Square v Redditchu, je prispeval zasedben donator.

Bronasti kip je visok skoraj 2 metra, prikazuje pa Johna Bonhama za bobni. Skulptura tehta več kot dve toni, prekrit pa je s posebno zaščito, ki preprečuje, da bi se na kip prijeli grafiti.

Inspiracijo za kip je kipar Mark Richard našel na albumu Led Zeppelinov ‘Houses Of The Holy‘, opisan pa je z naslednjimi besedami: ‘Najbolj izjemen in izviren bobnar tistega časa, Johnova Bonhamova priljubljenost in vpliv še naprej vplivajo na svet glasbe.’

Bobnarjeva mlajša sestra Deborah Bonham, ki je tudi vodila kampanjo pa je za BBC povedala, da je popolnoma navdušena.

Preko Twitterja pa se je javil tudi Mark Richards in potrdil, da je kip nameščen in zapisal: ‘Vesel sem, da je bil moj kip v spomin John Bonhamu čez noč postavljen v centru mesta Redditch. Hvala vsem, ki ste pomagali, da se je to zgodilo.’