Bobnar Joey Kramer (Aerosmith) toži lastno skupino!

Joey Kramer (Foto: Tommaso Boddi)

Dolgoletni bobnar skupine Aerosmith, Joey Kramer, toži lastno zasedbo po tem, ko so mu člani ponudili avdicijo, da se ponovno vrne v skupino. 

Kramerju so rekli, da mora opraviti avdicijo, da bi preverili, če je njegovo igranje na ustrezni ravni. Aerosmith, ki bodo počaščeni na grammyjih kot nagrajenci v kategoriji ‘MusiCares Person of the Year’, so se tako znašli v pravni bitki s Kramerjem, ki pravi, da so mu preprečili ponovno sodelovanje, po tem ko je lansko leto moral na kratko pavzo, ker se je lažje poškodoval.

Kramer trdi, da mu je stres, povezan z avdicijo, povzročil hude težave in ga je poslal v bolnišnico, zato je zamudil njihov koncert v Las Vegasu. Zato je moral plačati nadomestnega bobnarja 20 tisoč dolarjev na teden za vse nastope v Las Vegasu. Ko je končno šel na avdicijo, so mu bojda Aerosmith ponovno preprečili, da bi se ponovno pridružil skupini zaradi pomanjkanja energije.

Management skupine je v originalu zapisal: 

“Joey Kramer is our brother; his wellbeing is of paramount importance to us. However he has not been emotionally and physically able to perform with the band, by his own admission, for the last 6 months. We have missed him and have encouraged him to rejoin us to play many times but apparently he has not felt ready to do so. Joey has now waited until the last moment to accept our invitation, when we unfortunately have no time for necessary rehearsals during Grammys week. We would be doing a disservice to him, to ourselves and to our fans to have him play without adequate time to prepare and rehearse. Compounding this, he chose to file a lawsuit on the Friday night of the holiday weekend preceding the Grammys with total disregard for what is our limited window to prepare to perform these important events. Given his decisions he is unfortunately unable to perform but of course we have invited him to be with us for both the Grammys and our MusiCares honor. We are bonded together by much more than our time on stage.”