Bliža se 2. Castle Kolpa Music Festival

Letošnji, 2. Castle Kolpa Music Festival, ki bo potekal od 31. julija do 4. avgusta, bo nekaj res posebnega, saj se boste lahko na njem zabavali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ti pa prihajajo iz številnih držav sveta, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači, vrhunski izvajalci.

 

 

 

Pester glasbeni program

Naravne danosti prekrasne kostelske občine bodo v organizaciji Intalite d.o.o, ki je znan po vrhunski koncertni in festvalski tehniki, tudi letos ponudile vrhunski festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu na kar treh odrih: Dragon Stageu, Arena Experience in Odru na plaži. Ob obfestivalskih dejavnostih, kot so stand up predstave, športne igre, delavnice, projekcije filmov in drugih, je na voljo tudi plaža na reki Kolpi. Pa se ozrimo na dnevni program, za katerega so na voljo tudi že dnevne vstopnice, ki so na voljo po nižji ceni do 28. junija.

V sredo, 31. julija bo prav posebna novost, predfestivalski večer, Akustični večer pod zvezdami, na katerem boste lahko slišali skupine Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, MRFY in Fed Horses, kar bo odličen uvod v sam festival, za glasbene sladokusce, brez elektrike.

Goran Bare (FOTO: Mateja Gašperin)
Goran Bare (FOTO: Mateja Gašperin)

Že naslednji dan, v četrtek 1. avgusta, boste poleg številnih spremljevalnih dogodkov, na Dragon Stageu videli in slišali vrhunske avstralske DUB FX, slovito britansko heavy metal skupino Skindread (VB), izjemni slovenski skupini Elvis Jackson in Noctiferia, hrvaške legendarne rokerje Goran Bare & Majke in Irdorath. Na Arena Experience odru bo ta večer kraljeval razvpiti nizozemski didžej Sander Van Doorn, nastopili pa bodo tudi Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac, Arsello in drugi.

Petkov večer, 2. avgusta, bodo Dragon Stageu zaznamovali nastopi domačih rock velikanov Siddharta, jamajške reggae skupine Inner Circle, slovito hrvaške Psihomodo Pop, vsem znane domače punk rock legende Pankrti, nato Multiball in Back Ivy, na elektronskem odru Arena Experience pa bo nastopil sloviti Jay Hardway, ob njem pa Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi.

Sobotni (3. avgust) veliki finale festivalskega programa bo na glavnem odru, Dragon Stageu, pripadel sloviti hrvaški skupini Parni Valjak, ameriški metal skupini Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero (znanim tudi iz skupine Sepultura), sloviti angleški rapcore, dub, dancehall in ragga skupini Asian Dub Foundation, nato La Fanfarria Del Capitan (Argentina), Captain Morgan’s Revenge in Jaja Bojz. Arena Experience pa bo gostila slovitega domačega, svetovno znanega didžeja Umeka, ob njem pa bodo nastopili še Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi.

Novost pa je tudi predvečer Castle Kolpa Music Festivala – v sredo, 31. 7., se obeta prava poslastica za glasbene sladokusce, saj bo za uvod v festival potekal Akustični večer pod zvezdami, na katerem boste lahko slišali Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, MRFY in Fed Horses, torej vse v verzijah brez elektrike. S tem bodo skupine prav gotovo pričarale neverjeten večer s svojimi največjimi uspešnicami in drugimi skladbami. Tudi za ta večer so v prodaji posebne vstopnice, za vse imetnike festivalskih vstopnic pa je ta večer že vključen v ceno.

V prodaji so tudi enodnevne vstopnice, katerih cena je nižja le še do 28. 6., zato pohitite z nakupom na povezavi www.eventim.si (natisnete si jo lahko doma) ali pa na pooblaščenih prodajnih mestih Eventima in na bencinskih servisih Petrola!