Bijelo dugme marca vendarle v Areni Stožice

Skupina Bijelo Dugme (FOTO: Bijelo dugme)
Skupina Bijelo Dugme (FOTO: Bijelo dugme)

O legendarni skupini Bijelo dugme je bilo po novoletnem koncertu v Budvi marsikaj napisanega v medijih v celotni regiji. Tudi na osnovi tega je prišlo do neresničnih informacij in namigovanj, da koncerta v ljubljanski Dvorani Stožice 9. 3. 2018 naj ne bi bilo. Na to so se člani skupine, Goran, Tifa in Alen odzvali, demantirali neresničnost teh informacij in nam obljubili nepozaben koncert.

 

Koncert v Stožicah bo

Samo za slovenske oboževalke in oboževalce se je oglasil eden od obeh pevcev Tifa in dejal: ‘Dragi moji Slovenci, po božičnih in novoletnih praznikih, je Bijelo dugme spet v zagonu in komaj čakamo, da pridemo k vam, v Ljubljano 9. marca v Dvorano Stožice, kjer bomo z več kot 30 glasbeniki, zborom, tamburaši in orkestrom Gorana Bregovića peli najlepše pesmi skupine Bijelo dugme in upam, da boste skupaj z nami uživali na koncertu. In kot pravi ime turneje: Kdor ne ponori, ta ni normalen! Imam vas zelo rad, Tifa.’

9. marca bodo nastopili v Areni Stožice! (FOTO: Bijelo dugme)
9. marca bodo nastopili v Areni Stožice! (FOTO: Bijelo dugme)

Alen Islamović pa je za občinstvo v Sloveniji včeraj dejal: ‘Drage Slovenke in Slovenci, srečno novo leto! 9. marca bo Bijelo dugme prišlo v ljubljansko Dvorano Stožice, kjer bomo imeli enega svojih najlepših koncertov. Z nami bo godalni orkester, zbor, tamburaši, na odru bo skupaj več kot 30 glasbenikov. Uživali boste skupaj z nami na tem prekrasnem koncertu. Rad vas ima Alen! Vidimo se!’

Goran Bregović, gonilna sila skupine Bijelo dugme od njenih začetkov, je prav posebej za Slovenijo tudi komentiral neutemeljena namigovanja nekaterih tujih in slovenskih medijev: ‘Pozdrav vsem v Sloveniji. Bijelo dugme bo 9. marca v Areni Stožice odigralo svoj veliki koncert. Z nami bodo zbor, godalci, tamburaši in z njimi bomo izvedli skoraj vse iz svojega repertoarja iz vseh obdobij. Pridite, noro bo! ‘

Marca 2018 Bijelo dugme nadaljujejo turnejo v Ljubljani, na Dunaju in v Amsterdamu. Bijelo dugme je danes aktivno bolj kot kadarkoli. V preteklem letu je najbolj popularna skupina iz nekdanje Jugoslavije koncertirala po celem svetu. Za sabo imajo razprodane koncerte v Londonu,  Chicagu, New Jerseyu, Sydneyju, Perthu, Melbournu, Istanbulu, Stuttgartu, Münchnu, Sofiji, Zagrebu, Skopju …, ob koncu leta pa so navdušili nepregledno množico v črnogorskem letovišču Budva.

 

O skupini Bijelo Dugme na kratko

So prvi, ki so dali smernice glasbeni industriji. Prvi so bili deležni popolne evforije na koncertih in izven. Edini so dokazali, da je takšna kariera izven angleško govorečega področja sploh mogoča.

So institucija, ki je zaokrožila našo celotno subkulturo. V Ljubljani nam bodo GoranAlen in Tifa, ob spremljavi velikega 30-članskega orkestra v petek, 9. marca 2018 v Dvorani Stožice priredili nepozabno doživetje.

Željko Bebek tudi tokrat ne bo prisoten.
Željko Bebek tudi tokrat ne bo prisoten.

V en glas bomo peli pesmi, kot so ‘Ima neka tajna veza’, ‘Sanjao sam nočas da te nemam’, ‘Ne spavaj mala moja’, ‘Ružica si bila’, ‘Đurđevdan’, ‘Lipe cvatu’, ‘Doživjeti stotu’, ‘Hajdemo u planine’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac’, ‘Napile se ulice’, ‘Svi marš na ples’ in mnoge druge, že ponarodele pesmi.

Njihova svetovna turneja, ki je prirejena za velike arene, se je začela lani novembra, s trikrat razprodano areno Kombank v Beogradu, nadaljevali pa so jo v Londonu, Stuttgartu, Kölnu, Dunaju, Münchnu, Istanbulu, Sofiji, Skopju, Zagrebu ter drugod po Evropi.

Velik interes občinstva ne pojenja, saj so ta teden nastopili v Sydneyu, Perthu in Melbournu, konec meseca pa se odpravljajo v ZDA, kjer bodo nastopali v Chicagu, Atlanti in New Jerseyju.

Sloves Gorana Bregovića po vsem svetu privablja stare in nove oboževalce skupine, ki se je s svojim značilnim glasbenim slogom zasidrala v srca mnogih generacij.

Ne zamudite tega največjega koncerta skupine Bijelo dugme v Sloveniji doslej, 9. marca 2018 v Dvorani Stožice v Ljubljani!

 

Prodaja vstopnic

Prodaja vstopnic:  www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.