Biff Byford (Saxon) odpovedal evropsko turnejo

Frontman angleške heavy metal zasedbe Saxon Biff Byford bi moral aprila in maja imeti promocijsko turnejo albuma ‘School Of Hard Knocks‘ v Evropi, a jo je bil prisiljen odpovedati. Razlog? Slaba prodaja vstopnic.

Slaba prodaja vstopnic

Biff Byford je 21. februarja izdal samostojni studijski album ‘School Of Hard Knocks‘. Aprila in maja bi se moral podati na turnejo po Evropi, kjer bi med drugim skrbel tudi za promocijo aktualnega ploščka, a mu je slaba prodaja vstopnic za koncerte prekrižala načrte. Odpovedati je moral kar 21 že napovedanih koncertov.

Kaj je razlog za slabo prodajo vstopnic? Točnega razloga ne vemo, nedvomno pa je k vsemu temu botrovala tudi hitra širitev virusa koronavirus, s katerim se trenutno bori ves svet. Številni glasbeni izvajalci so že odpovedali, ali prestavili koncerte ali turnejo.

Byford je glede slabe prodaje povedal: ‘Iskrena resnica je, da se vstopnice za prihajajočo turnejo niso prodajale, kot smo pričakovali, kakršenkoli že je razlog, zato smo odpovedali koncertne datume, seveda pa upamo, da jo bomo lahko izvedli se enkrat kasneje. Žalostno je, ker sem se resnično veselil pogovora in nastopa skupaj s skupino, ampak trenutno preprosto ne bo slo. Rad bi se zahvalil vsem, ki so kupili album in me podprli. Imejte zaupanje vase in se kmalu vidimo na poti skupaj s Saxon.’