Bi imeli kitaro Coreyja Taylorja?

Corey Taylor, frontman zasedb SlipKnot in Stone Sour je podaril svojo kitaro, s katero je ustvaril celoten prihajajoči samostojni plošček, ves denar pa bo namenil dobrodelni organizaciji Innocent Lives Foundation.

 

Dražba bo potekala do 7. decembra

Innocent Lives Foundation ima sedež sicer v Ameriki, a delujejo globalno. Pomagajo otrokom tako, da lovijo anonimne spletne plenilce in pomagajo organom kazenskega pregona, da jih prevedejo na sodišče. Sicer pa je ILF dobrodelna organizacija in se preživljajo le z donacijami.

Corey Taylor je dejal: ‘Zelo sem ponosen, da sem del prve dražbe Innocent Lives Foundation Rock and Roll. ILF je neprofitna organizacija, ki razkriva plenilce otrok. Na svojo osebno kitaro sem napisal celoten prihajajoči album.’

Dražbo je organiziral Neil Fallon, ki je v odboru Innocent Lives Foundation že od leta 2017. V avkciji pa so na voljo tudi druge kitare, in sicer od zasedb My Chemical Romance, No Doubt, Zakka Wylda, Thursady in Clutch. Ponudba pa vključuje tudi podpisane plakate s strani skupin Foo Fighters in Black Label Society. Na voljo pa je tudi omejena serija črno bele fotografije pokojnega Chrisa Cornella.

Na vprašanje, zakaj se je Corey odločil za takšno potezo, pa je odvrnil: ‘Nihče noče slišati, kaj šele govoriti o temi zlorabe otrok. Lahko izberemo in pogledam stran, ampak žrtve nimajo te možnosti. Dojel sem, da če le lahko pomagam, zakaj ne bi? Narediti dražbo za te otroke je enostavno in te otroci obupno potrebujejo našo pomoč.’

Svoje ponudbe za predmete, ki so na dražbi, lahko oddate TUKAJ, dražba pa se bo zaključila 7. decembra.

Sicer pa je trenutno Corey Taylor z zasedbo SlipKnot na turneji, kjer promovirajo aktualni studijski album ‘We Are Not Your Kind‘, ki je izšel letos avgusta.