Behemoth objavili še zadnji video s koncerta “In Absentia Dei”

Behemoth objavili še zadnji video s koncerta "In Absentia Dei"
Behemoth - In Absentia Dei - foto: Grzegorz Golebiowski

Ko so poljski mojstri metala BEHEMOTH leta 2020 sprožili svoj prenos v živo svetu, so dvignili letvico na novo raven z eno najbolj ambicioznih, vnetljivih in bogokletnih oddaj, predvajanih v času pandemije. Še nikoli prej nihče ni poskušal tako filmskega dogajanja prenesti v eno množično predstavo, ki se je odvijala v zapuščeni cerkvi na podeželju na Poljskem, prav v najtemnejših časih zapora pandemije.

Leto dni od premiere koncerta je In Absentia Dei še vedno tako epski, kot je bil septembra 2020, in se vrača v številnih razkošnih formatih za oboževalce, da podoživijo heretični chef d’oeuvre, ki se je zgodil tiste usodne noči.

In Absentia Dei je na voljo v različnih formatih na tej povezavi, na voljo bo pa tudi kot digitalni album, digibook in 3xLP vinil v različnih barvah. Vse trojne plošče Metal Blade Records so opremljene z vrhunsko knjižico na 20 straneh.

Poleg tega je skupina predstavila še en posnetek iz koncerta.

“In Absentia Dei je eden od dveh pandemičnih prizadevanj, ki nam jih je uspelo izpeljati,” pravi Nergal. “Tako visoko smo postavili letvico in bili ste tam z nami. Zdaj lahko poustvarite čarobnost tiste noči, medtem ko čakamo, da se osebno ponovno združimo! Pridobite svoj izvod in se nam pridružite …”

Koncert naj bi postavil nov standard za pretakanje dogodkov v prihodnosti in to je bilo nekaj, kar so si BEHEMOTH prizadevali doseči že od začetka. In Absentia Dei je bila v produkciji Grupe 13 predstavljena kot predstava iz štirih delov, stkana z visoko produkcijsko teatralnostjo in celo peklenskimi plameni, ki se širijo iz vseh delov sakralne zgradbe.

BEHEMOTH so leta 2018 izdali svoj najnovejši celovečerni album I Loved You At Your Darkest, ki je prejel veliko pohval kritikov. Album je pomenil mejnik v zgodovini skupine, saj ni bil le njihov najuspešnejši album, ampak tudi avdiovizualna mojstrovina. Od svojih podrobnih, bogokletnih umetnin, do zelo zlobnih, a globoko čustvenih skladb, so se BEHEMOTH ponovno poigrali z ognjem in zanetili požar, ki je do tal zažgal ozkogledno fanatičnost krščanstva.