Balladero bo grel s singlom ‘Toplo’

Balladero (Foto: Primož Lukežič)

Prekaljeni avtor predstavlja nov singel Toplo, ki napoveduje (kljub vsemu) prijetno ogreto jesen.

Po sočno poletnih Marelicah neumorni klavirski kantavtor Dominik Bagola – Balladero prinaša nove, zrele jesenske sadeže. Novi singel Toplo zapelje, kot pravi že sam naslov, s toplino, lahkotno spevnostjo in nežnostjo. Zgodba skladbe smelo, v »plesnem koraku«, odvija za Balladera značilne verze o življenju, hrepenenju, ljubezni in odrešenju v mehko zvitem klobčiču prijetno prepletenih melodij. Toplo spremlja tudi nov videospot, pod katerega se je tokrat podpisala vsestranska ustvarjalka Ula Podgorevčnik.

V njem Balladerovo toplino čutno ozaljšata še plesalca Jakob Kavšek (aktualni evropski prvak) in Kaja Ramšak (ki je nastopila že v osrednji vlogi videospota za skladbo Najina). Pristno, tri desetletja trajajočo ljubezen pa sta za videospot ovekovečila tudi slikar ter scenski mojster Jože Napotnik s partnerico Milico. Za toplo zvočno podobo je zaslužen tudi izvrstni in priznani producent, aranžer in multi- instrumentalist Martin Štibernik, s katerim je Balladero tokrat sodeloval prvič.

Glede na rezultat sta se odlično ujela, skladbo pa sta posnela v celoti sama v studiu Marsh. Vsekakor je Toplo skladba, ki bo primerno ogrela prihajajoče, vse hladnejše jesenske in zimske dni, obenem pa v vrsti Balladerovih že izdanih aktualnih singlov (Najina, Potujem, Drugačen svet, Ponesi me) najavlja tudi »ogrevanje« za težko pričakovani tretji dolgometražni album enega najbolj plodovitih in samosvojih samostojnih avtorjev pri nas. Tega Balladero napoveduje s promocijskim koncertom v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in turnejo konec marca in aprila 2023.


Dominik Bagola – Balladero je eden vidnejših slovenskih kantavtorjev mlajše generacije. Po dveh dolgometražnih albumih (Club Deuce in Perfect You – plošča leta po izboru 24ur.com z najbolj predvajano skladbo leta 2016 na Val 202 – Zlati časi) nadaljuje ustvarjanje, ob studijskih izdajah pa je redno prisoten tudi na odrih. V preteklih letih se je ob številnih nastopih doma in v tujini predstavil tudi na Izštekanih, na Festivalu Ljubljana kot gost Slovenskega mladinskega orkestra in v finalu festivala Popevka. Kot avtor in instrumentalist je sodeloval s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki (Uwe Bossert – Reamonn, Lorenzo Corti, Ash Soan, Nana Milčinski, Urška Majdič – UMA, Thomas March Collective, YamYam in drugi).