Balkan Boys 27. decembra na Ljubljanskem gradu

Balkan Boys - fotografije: Peter Bajnoci (2019)

Vse se je začelo leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil povezovalno moč balkanske glasbe.

Ko je leta 2009 obiskal še koncert zasedbe Fanfare Ciocarlia, je bil odločen, da zbere skupino mladih akademskih glasbenikov, ki bi z njim začela zgodbo, kot je v Sloveniji še ni bilo, zgodbo, v kateri bi prek balkanskih ritmov in melosa prikazali tisto pravo balkansko dušo, energijo, ki združuje ljudi vseh generacij. Tako je istega leta nastala skupina Balkan Boys. Sprva so se posvečali predvsem razvijanju lastnega glasbenega sloga in ustvarjanju avtorskih pesmi, ki so jih leta 2012 predstavili na albumu From Zabledam, združuje pa elemente balkanske etno/folk glasbe in rocka. Sodelovali so s prepoznavnimi imeni slovenskega in tujega glasbenega prostora. Ustvarili so unikaten glasbeni slog, ki ga sami poimenujejo balkan pop fusion. Mešanico raznovrstnih ritmov, ki jim je skupna balkanska nota, so predstavili na albumu Radio Me Gusta (2015). Zasedba Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranja idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe.

JAZZ CLUB LJUBLJANSKI GRAD // 27. 12. 2019, 21.00
Rok Nemanič Nemo, vokal, trobenta
Matija Marion, saksofon
Andrej Štrekelj, trobenta
Emir Ibrakić, kitara
Nejc Poljanec, harmonika
Ilj Pušnik, kontrabas, bas kitara
Uroš Nemanič, bobni

Glasbena zvrst: balkan & swing
LOKACIJA: Skalna dvorana
Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.00.
Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.
Zadnja vožnja vzpenjače je ob 00.00.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).