Bad Religion z novo skladbo ‘What Are We Standing For’

Skupina Bad Religion (FOTO: Bad Religion Facebook)
Skupina Bad Religion (FOTO: Bad Religion Facebook)

Punk rock ikone Bad Religion so izdali novo skladbo ‘What Are We Standing For‘, ki je tudi na njihovem albumu ‘Age Of Unreason‘ iz leta 2019.

O skladbi ‘What Are We Standing For’

Pesem je v podporo in sočutje profesionalnim športnikom in drugim, ki so pokleknili in s tem pokazali, da se ne strinjajo z brutalnim ravnanjem policije in proti rasizmu. Zasedba Bad Religion se je od nekdaj zavzemala za humanizem, razum in individualizem, kar je v našem trenutnem političnem ozračju sporočilo, ki še nikoli ni bilo globljega pomena.

Sicer pa so Bad Religion avgusta izdali avtobiografijo ‘Do What You Want: The Story Of Bad Religion‘, ki je bila napisana s polnim sodelovanjem in podporo skupine. Avtobiografija razkriva vzpone in padce v 40- letni karieri skupine, vse od njihovih začetkov, ko so kot najstniki eksperimentirali v garaži doline San Fernando, imenovani The Hell Hole (Peklenska luknja) pa do tega, ko so prevzeli glavno vlogo na številnih glasbenih festivalih širom sveta.

Prejšnji mesec pa je Graffin v radijskem intervjuju za The Five Count spregovoril o tem, kaj ga navdihuje za ustvarjanje nove glasbe že več kot štiri dekade: ‘To je zadeva, ki je edinstvena pri Bad Religion, to je naš obsežni katalog pesmi in albumov. Čeprav je veliko skupin starih 40 let, jih večina igra skladbe in hite stare 30 let, ker ne izdajajo nove glasbe. Ko se Bad Religion odločimo izdati novo glasbo, to ni zgolj zato, ker je svet pretresen; mislim, da to ni zelo navdihujoče za tekstopisca. Pišemo glasbo, za katero upamo, da govori o nekakšnem čustvenem optimizmu, čeprav je naša glasba precej pesimistična.’

Dodal je še: ‘Zabavno je, ker veliko oboževalcev pravi: Vaša glasba govori o resnih stvareh. Veliko je tragičnih stvari o človeškem stanju. Ampak vedno me privede do dobrega občutka. In to niso črnogledi ljudje – niso negativni, nihilistični ljudje. V naši glasbi je nekaj upanja in vznemirjenja, in to je tisto, kar resnično čutim kot umetniško zadovoljstvo.’