APOLONIJA IN MARK: ‘Narejena za ustvarjanje’

Mark Lemer in Apolonija Šterk (slika: Mark Lemer (osebni arhiv).

Nekdanja člana zasedb Lunapark in Lunn-a-park Mark Lemer in Apolonija Šterk sta pred kratkim objavila novo skladbo ‘Na stare tire’. Poleg podrobnosti, povezanih z nastankom nove skladbe, sta nam glasbenika zaupala še številne druge zanimivosti.

ROCKER.SI: Pozdravljena. Kako sta, upam, da vaju COVID-19 ne muči preveč? Kaj počneta te dni?

APOLONIJA IN MARK: Živjo, sva zdrava in primorana biti doma oz. znotraj občine. Vsak zase ustvarjava, kolikor le lahko in počneva vse tisto, za kar v normalnem življenju ni časa.

ROCKER.SI: Pred kratkim sta objavila novo skladbo ‘Na stare tire’. Kako, da sta za objavo izbrala ravno trenutne čase?

APOLONIJA IN MARK: Skladba je nastala nekje v tretjem ali četrtem tednu karantene. Ker tudi besedilo govori o počutju v teh izredno omejenih okoliščinah, se nama je zdelo prav, da jo objaviva, da se še kdo najde v njej.

ROCKER.SI: Ali nam lahko zaupata kakšne podrobnosti, povezane z njenim nastankom?

APOLONIJA IN MARK: Snemanje je potekalo v zelo “nestudijskih”. Sobo sva začasno preuredila v studio, del vokalnega snemanja pa je potekalo kar v omari (smeh). Jani Hace je prispeval bas, za kar sva mu zelo hvaležna. Produkcija in ostalo pa je Markovo delo.

ROCKER.SI: Ali gre za priložnostno izdajo ali bo skladbi sledil tudi album? Če se nam obeta tudi album, pod kakšnim imenom ga bosta izdala?

APOLONIJA IN MARK: Gre zgolj za priložnostno izdajo. Čeprav je skladb več kot dovolj za album, za enkrat ne načrtujeva izdaje. Mogoče kdaj v prihodnosti, če bo motivacija na pravi strani. Song ne nakazuje vrnitve na sceno ali nekega novega začetka. Le upanje, da se čim prej vrnemo na stara pota.

Ena iz omare 🙂 april 2020V času karantene, sem po dolgih šestih letih popolnega glasbenega zatišja v provizorično postavljenem studiu (deloma kar v omari :)), spet posnela en cool štiklc, ki opeva tale čas, v katerem smo se nepričakovano znašli. Besedilo in glasba mi v glavi odmevata kot mantra, kar mi pove, da je ratal nekaj fantastičnega.Karantena je idealen čas za ustvarjalne podvige, ki jih v drugačnih oz. normalnih okoliščin ne bi zmogla uresničit. Zato ves ta čas ustvarjam na polno in se trudim uživat vsak trenutek, čeprav zdaj že kar pošteno pogrešam svoj poklic in običajno rutino. Glavni krivec za nastanek nove pesmi in večni vzpodbujevalec je bil kitarist Mark Lemer, ki je poskrbel za odlično glasbo in celotno snemanje, povabil pa je k sodelovanju tudi Janija Haceta, ki je posnel top bas linije. Da nismo kršili pravil karantene pa je vse skupaj potekalo na daljavo. Kdor želi mp3 posnetek naj mi piše in mu ga z veseljem pošljem, vesela pa bom tudi vsakega deljenja in všečkanja … Čas je za spremembo razpoloženja 🙂 Enjoy

Objavil/a Apolonija Šterk dne Četrtek, 23. april 2020

ROCKER.SI: Ali se obeta tudi kakšen “internetni koncert”, kot to te dni počnejo drugi?

APOLONIJA IN MARK: Vsak koncert zahteva pripravo, tudi internetni. Midva sva z mislimi že na starih tirih, saj po prvomajskih praznikih spet odpirava studio.

ROCKER.SI: Poleg glasbe se ukvarjata tudi z izdelavo tattoojev. Kje vaju lahko najdemo in kaj ponujata?

APOLONIJA IN MARK: Studio imava v Domžalah, pod imenom Artbite Tatttoo; več tukaj in tukaj.

ROCKER.SI: Imata še kakšno zaključno misel?

APOLONIJA IN MARK: Človek je narejen za ustvarjanje. Maksimalno izkoristite preostanek karantene in počnite stvari, ki jih imate najraje.