ANNIHILATOR: ‘Ballistic, Sadistic’ (2020)

Kanadski predstavniki drugega vala thrasha Annihilator so letos v svet poslali novo ploščo, ki sliši na ime Ballistic, Sadistic. Album je izšel 24. januarja letos in je nasledil For the Demented (2017). Gre za bandov 17 studijski album.

Po spodobnem začetku, ki ga ustvarita ‘Amed To The Teeth’ in ‘Psycho Ward’, album naleti na prvo oviro. Kar je začela naznanjati ‘The Attitude’, je postalo resničnost ob prihodu ‘I Am Warfare’. Nepotrebnega balasta, ki si trudi biti nekaj, kar ni. Stvari se začno popravljati z ‘Out With The Garbage’ in ‘Dressed Up For Evil’, ki pripravita teren za albumov vrhunec. Za ‘Riot’, kjer je zasedbi uspelo doseči zastavljene cilje. ‘I Am Warfare’ izveden pravilno. Poleg tega je band izbral tudi ustrezno dolžino, saj se skladba konča ob pravem trenutku. Naslednja je na vrsti ‘One Wrong Move’, ki nam poleg že znanega rohnenja v svojem vmesnem delu postreže tudi s prijetnim presenečenjem. Všečen poklon zlatemu obdobju žanra. ‘Lip Service’ nadaljuje album. Solidno, vendar slabše od omenjenega vrhunca oziroma začetka. Ploščo zaključuje ‘The End Of The Life’, ki ne prinese ničesar novega. Povprečen zaključek, ki pa bi lahko bil boljši.

Čeprav si Annihilator največ pohval zaslužijo na račun svoje studijske aktivnosti, količina ni vedno znak kakovosti. Zakaj bi preplavljali trg s svojimi izdelki? Zakaj si ne bi raje vzeli več časa, tako kot Metallica?

Ocena: 3/5