ANGEL’S PERFECT DREAM: ‘Perfect Dream’ (2019)

Naslovnica albuma 'Perfect Dream'.
Naslovnica albuma 'Perfect Dream'.

Škofjeloški Angel’s Perfect Dream so album ‘Perfect Dream‘ sicer izdali že pred desetletjem, vendar pa ga letos predstavljajo v nekoliko modernejši izvedbi. Če poenostavim; star material, vendar posnet na novo. Plošček, na katerem boste našli deset komadov, kot celota zvočno diši po Metallici iz obdobja albumov ‘Load’ in ‘Reload’; to je moderni hard rock z globokim vokalom in razpoloženjskimi nihanji med agresijo in melanholijo. Včasih se vmes prikrade kakšna začimba grunge rocka iz epicentra Seattla, vendar pa ne bi šel tako daleč in bend primerjal z recimo Nirvano in Pearl Jam.

O albumu ‘Perfect Dream’

Album že z uvodnim komadom ‘Do You Want It‘ nakažejo duh celotnega albuma; pesmi tako odlikujejo nevsiljivi preskoki med ‘božanjem’ in ‘grizenjem’, privlačne kitarske solaže ter besedila, ki se povečini dotikajo preverjenih tematik, kot so medosebni odnosi in ljubezen. Slednja sicer ni zreducirana zgolj na tisto med ljubimcema, ampak tudi na tisto, ki vzklije med očetom in sinom (pesem ‘Little Child‘). Ker pa gre za rock ploščo, ne sme manjkati pesem z navdihujočim besedilom o hedonističnih straneh rock’n’roll življenja (‘Reasons‘).

Ne bom se niti malo pretvarjal, da Angel’s Perfect Dream odkrivajo toplo vodo in da po vokalu ne spominjajo na Jamesa Hetfielda in Eddieja Vedderja, prav tako pa menim, da bi besedila potrebovala nekaj izboljšav oz. malce manj predvidljivih rim. Mogoče pa je to osebna težava pisca teh strani, ki od rock glasbe apriori pričakuje bolj zahtevna besedila. A tisto, kar pričujoči ploščo vedno dviguje pokonci, je energična hard rock glasba, ki ujame nekaj nostalgičnega duha kitar 90. let, vendar pri tem ne izpade zastarelo in dolgočasno.

Če zajamem bistvo recenzije; Perfect Dream ne morem označiti za popolne rockerske sanje, kar pa ne pomeni, da plošča ni vredna pozornosti vaših ušes. Če nič drugega, mi je všeč to, da imamo v Sloveniji rock skupine, ki z zvokom potujejo v prihodnost, ne pa da se konstantno držijo enih in istih obrabljenih fint, ki so že v 80. letih nehale biti relevantne.