Andrea Bocellija bo na nastopu spremljal simfonični orkester

Andrea Bocelli (Foto: Star produkcija)

Italijanski tenorist Andrea Bocelli bo v ljubljanski dvorani Stožice nastopil 7. marca 2020 in občinstvu predstavil svoj zadnji album “Si”.

Andrea Bocelli se po štirih letih vrača pred slovensko občinstvo. Svetovna zvezda in dobitnik zlatega globusa bo nastopil v organizaciji Star produkcije v ljubljanski dvorani Stožice na predvečer dneva žena, 7. marca 2020. Na koncertu bo predstavil zadnji album “Si”, na katerem najdemo duete z Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Garifullino in tudi čustven duet s sinom Matteom.

O tem, da Bocelli v Ljubljani pripravlja spektakel, govori dejstvo, da bodo njegove mojstrske izvedbe pesmi na odru spremljali vrhunski glasbeniki – Simfonični orkester SNG Maribor in Mariborski koncertni zbor.

Simfonični orkester SNG Maribor je vrhunski instrumentalni sestav z dolgo tradicijo in je že od leta 1919 del Opere SNG Maribor. Skupina glasbenikov je redno prisotna pri izvedbi koncertov klasične glasbe v okviru Simfoničnega cikla ter opernih in baletnih predstav pod vodstvom številnih mednarodno uveljavljenih dirigentov. Poleg njih bo na odru tudi Mariborski koncertni zbor, ki ga sestavljajo izkušeni pevci iz vse Slovenije. Ustanovljen je bil pred tremi leti in sodeluje pri večjih mednarodnih projektih, predvsem v povezavi z Graškim koncertnim zborom in Panonsko filharmonijo iz Budimpešte. Zbor, ki ga vodi Aleš Marčič, je doslej sodeloval pri izvedbah Beethovnove 9. simfonije, Orffove Carmine Burane in Verdijevega Requiema. Občinstvo v Stožicah bo lahko uživalo ne le v Bocellijevem izjemnem vokalu, ampak tudi v glasbi, ki jo bodo izvajali vrhunski slovenski instrumentalisti in pevci.

Tenorist, katerega veličasten glas s širokim glasovnim obsegom imajo mnogi za glas novega tisočletja, ponovno pripravlja nepozaben nastop. Vstopnice za ta glasbeni spektakel, ki bo 7. marca 2020 v dvorani Stožice v Ljubljani, lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.