Andraž Hribar z edinstvenim koncertom v grajski kavarni Škofja Loka

Andraž Hribar (FOTO: Željko Stevanić)

V Grajski kavarni Škofji Loka bo nocoj nastopil Andraž Hribar. 

Škofja Loka bo bogatejša še za en izvrsten glasbeni dogodek. Tokrat bo v goste prišel Andraž Hribar v edinstveni postavi kot trio. Organizator Grajska kavarna Škofja Loka pravi: “Andraž je človek mnogih dosežkov in bila bi napaka, če zamudite to priložnost, da ga poslušate v našem ambientu.”

Prost vstop. Priporočena je rezervacija miz.

*Dogodek bo tudi v primeru rahlega dežja.

Morda je slika naslednjega: 2 osebi in besedilo

Več o izvajalcu

Andraž Hribar je pevec pop in rock glasbe ter glasbenik. Je sin Milana Hribarja, pevca nekdanje slovenske skupine Prah. Formalno se je glasbeno izobraževal na nižji in srednji glasbeni šoli (na slednji na oddelku za jazz), neformalne izkušnje pa si je v mladosti pridobival z igranjem v različnih bandih (Kebri, Soulata). Po gimnaziji se je vpisal na študij komunikologije na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, kjer je diplomiral leta 2001.

Širši javnosti se je kot solo izvajalec prvič predstavil na Slovenski popevki 1998 (nastop na kateri si je zagotovil z zmago v eni izmed oddaj Oriona) s pesmijo “Ne jokat’, lubika”. Zasedel je drugo mesto in prejel nagrado za najboljšega debitanta. Na Popevki je slavil 15 let pozneje s pesmijo “Po čem diši ta dan”. Na Emi je sodeloval petkrat. Zmagi se je najbolj približal ob svojem prvem poizkusu leta 2001, ko je bil s pesmijo “Življenje je” drugi. Najbolj znan je po uspešnicah “Ne jokat’, lubika”, “Pomlad”, “Ognjen obroč”, “Življenje je”, “Kadar si tu”, “Moja moja”, “Med nami”, “Kaj mi delaš?”, “Ko se bo vračal (Me še ljubiš?)”, “Po čem diši ta dan”, “Kmalu bo konec te zime” in “Huanani”.

Glasbo in besedila za svoje pesmi večinoma piše sam. Leta 2013 je prejel plaketo Občine Kočevje za »dolgoletne uspehe in izjemne dosežke nacionalnega pomena na področju promocije domačega kraja skozi prizmo kulture in glasbe«. Album Huanani je posnel s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Pri projektu je sodeloval tudi slovenski skladatelj, aranžer in dirigent Rok Golob.

Facebook dogodek