AKI RAHIMOVSKI (Parni valjak): ‘Publike ne ločujemo’

Parni Valjak (Foto: PROMO).

Pogovor s pevcem zasedbe Parni valjak, ki bo 8. junija nastopila v ljubljanskih Križankah.

ROCKER.SI: Dobrodošli v Ljubljani. Dotakniva se najprej prihajajočega nastopa v Križankah (VSTOPNICE), kjer boste nastopili 8. junija. Kaj vse se nam obeta? Boste pripeljali tudi kakšne goste?

AKI RAHIMOVSKI: Naj to ostane presenečenje (smeh). Šlo bo za čisto drugačen koncert od tistega, ki smo ga imeli v Stožicah. Na prihajajočem koncertu bomo predstavljali naš novi album, ki je izšel lansko leto. Čeprav gre za nov material, verjamem, da ga ljudje že poznajo, saj smo večino skladb izdali tudi kot single.

Vsekakor bodo na koncertu prisotni tudi gosti, če lahko odgovorim še na drugi del tvojega vprašanja. Kdo vse bo prišel, boste izvedeli, če boste prišli na koncert (smeh).

FOTO: Nejc Zupančič

ROCKER.SI: Boste na repertoar umestili tudi kakšno redko izvajano oziroma do danes še neizvajano skladbo?

AKI RAHIMOVSKI: Repertoar bo zelo razgiban, saj bo koncert trajal dobri dve uri in pol. Poleg materiala z novega albuma in klasik, brez katerih ne gre, bomo zaigrali tudi skladbe, ki jih ne igramo prav pogosto. Povedano drugače, za vsakega za bo našlo nekaj (smeh).

ROCKER.SI: Ker z zasedbo pogosto nastopate v Sloveniji, se zdi naslednje vprašanje primerno: Kakšna se vam zdi slovenska publika?

AKI RAHIMOVSKI: Publike ne ločujemo na takšen način. Kajti, kot je nekoč izjavil neki glasbenik, slabe publike ni, obstajajo le slabi glasbeniki.

Če nas publika nagradi z aplavzom, pomeni, da smo svoje delo opravili dobro. Če pa ta med nastopom tudi poje, potem je to, to.

ROCKER.SI: Z zasedbo se lahko pohvalite s celo kopico uspešnic. Katera je vaša najljubša?

AKI RAHIMOVSKI: Težko vprašanje, saj se na vsakem albumu najde kakšna. Z zadnjega albuma, na primer, mi je najbolj všeč ‘Otkud ti pravo’.

Kot band skušamo nenehno napredovati, se razvijati. Predvsem pa gledamo na to, da uživamo, saj če uživamo mi, bo uživala tudi publika. Pa naj si bo pesem stara ali nova.

ROCKER.SI: Dotakniva se še vašega aktualnega albuma Vrijeme (2018). Ste zadovoljni s prodajnimi rezultati?

AKI RAHIMOVSKI: Z rezultati smo zelo zadovoljni. Kajti prej omenjena ‘Otkud ti pravo’ je na spletni platformi YouTube presegla 450.000 ogledov. Dobro se drži tudi naslovna skladba ‘Vrijeme’, ki je presegla 380.000 ogledov.

ROCKER.SI: Ali imate v načrtu tudi ploščino nadaljevanje?

AKI RAHIMOVSKI: Najprej moramo zaključiti s trenutnimi načrti (smeh). Morda čez dve leti, a pojdimo lepo po vrsti.

ROCKER.SI: Dotakniva se še malo vaše samostojne glasbene kariere. Če je verjeti letnici, ki jo navaja Wikipedia, boste naslednje leto praznovali 50-letnico. Imate v načrtu kakšno posebno praznovanje?

AKI RAHIMOVSKI: V načrtu ni nič posebnega.

ROCKER.SI: Kaj bi priporočili mladim izvajalcem, ki šele začenjajo s svojimi karierami?

AKI RAHIMOVSKI: Verjemite v to, kar počnete in razmišljajte dolgoročno.

ROCKER.SI: Imate še kakšno zaključno misel?

AKI RAHIMOVSKI: Uživajte v dobri glasbi in se vidimo Križankah!

FOTO: Parni Valjak / Ljubljana / 8.6., FB dogodek, PROMO