Akcija superskupine #bendismofrendi predstavlja dve priredbi PUP

Bendi smo frendi (Foto Youtube)

Člani glasbenih skupin Diareja eksploziv, No OFFENCE!, Wasted Time in nekaterih drugih predstavljajo priredbo dveh znanih pesmi pop punk skupine PUP. to je že drugo sodelovanje pod akcijo #bendismofrendi. 

Odpadniške člane mladih slovenskih bandov je konec lanskega leta začel zbirati skupaj Renato Švara v želji, da bi ostali glasbeno aktivni, čeprav so z matičnim bandom izgubili prostor za vaje zaradi NIJZ priporočil in vladnih ukrepov. V prvi postavi sta se Renatu in Domnu na kitarah in vokalih pridružila Martin Drobnič iz banda KOKOSY na basu in Luka Rener iz nekdanjih Insektov na bobnih. Šestega decembra so za Miklavža izdali prvo priredbo ‘She’s Thunderstorms’ skupine Arctic Monkeys. 

17. marca za St. Patrick’s Day, pa so izdali drugo sodelovanje pod akcijo #bendismofrendi, “If This Tour Doesn’t Kill You” in “DVP” kanadske skupine PUP. Tokrat sta ritem sekcijo prevzela Luka Stroj iz skupine Wasted Time na basu in Miha Friedrich, poklicni bobnar, ki med drugim igra tudi s Challetom Salletom. 

Za mešalko se je izkazal Maks Pust – m@c (KEEP It S!MPL, White Stain), za video pa si pobira zasluge Koprodukcija Plus. 

#bendismofrendi obljubljajo, da se nam v prihodnje obeta še več priredb in vrteča zasedba članov mladih slovenskih bandov. 

Pri projektu so sodelovali:

Diareja eksploziv (https://youtu.be/lbpAwgtJu3I
No OFFENCE! (https://youtu.be/C_YFn3wRJh8
Wasted Time (https://www.youtube.com/watch?v=7Kyp0…
Luka’s Charged Covers (https://www.youtube.com/user/ChargedS…
White Stain (https://sprp.bandcamp.com/album/attached
KEEP It S!MPL (https://keepitsimple.bandcamp.com/rel…)
Koprodukcija Plus (http://www.koprodukcijaplus.si