Adrenalinski viseči koncert s stolpnice skupine Imset

Imset - Koncert s stolpnice (Foto: Darja Štravs Tisu)

Imset so včeraj navdušili s koncertom, ki so ga odigrali 70m nad Trgom republike. Za varnost so poskrbeli kamniški gorski reševalci, s projektom so opozorili na to, da je frontman Jaka Peterka novi glas popoldnevov na Hitradiu Antena, akcija pa je imela tudi družbeno koristno noto.

“S tem nastopom smo se za nekaj časa napolnili z adrenalinom – direkt v žilo,” se je po spustu na teraso stolpnice TR3 slikovito izrazil pevec in novi glas Hitradia Antena, Jaka Peterka, in nadaljeval: “Najtežje je bilo splezati čez rob strehe, sploh Žigu in Jaki, ki sta morala čez spraviti tudi svoja inštrumenta. Ko pa smo začeli igrati prvo pesem, so nas prevzeli super občutki: ‘Noro, imamo koncert 70 metrov nad Ljubljano!’ Vsaj jaz sem se hitro sprostil in se prepustil užitku.”

“Izkušja je bila res enkratna, saj najbrž ne bomo imeli nikoli več priložnosti za tak nastop, super pa je bilo videti tudi, da se je na ulici nabralo nekaj navijačev, katerih vzpodbujanje se je slišalo do vrha stolpnice. Midva sicer po prvih dveh pesmih nisva več čutila nog, a občutek je bil vseeno odličen. Višina naju ni motila, je pa nenavadno, ko igraš navezan na vrvi, brez oprijema s tlemi,” sta dodala basist Jaka Ažman in kitarist Žiga Janežič, medtem, ko sta bila višinskim izivom manj naklonjena klaviaturist Dejan Macura in bobnar Blaž Horvat zadovoljna, da sta lahko kolege spremljala s terase v 13. nadstropju: “Edino, kar sva pa res zamudila, je bil lep razgled, a tudi ta, deset metrov nižje, ni bil bistveno slabši.

INICIACIJA IN ZBIRANJE SREDSTEV ZA GRS KAMNIK

Imset (Foto: Darja Štravs Tisu))

Idejo za ‘obešeni’ koncert je sicer skupina razvila v sodelovanju z ustvarjalci programa na Hitradiu Antena, ko so za svojega novega člana iskali dostojen izziv za iniciacijo v ekipo, ki je novega delavca včeraj spremljala s terenskim prenosom v živo. “No, zdaj sem krščen in lahko hodim v službo,” se nameji Jaka.

Fantje so nastop začeli s priredbo ‘Believer’ skupine Imagine Dragons, med avtorski trojček ‘Upornika z razlogom’, ‘Femme Fatale’ (s katero so nastopili na letošnji Emi) in ‘Lajf’ (aktualni radijski singel) pa vrinili še svojo verzijo uspešnice ‘Bad Guy’ Billie Eillish.

Dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto. Z njim so vpleteni opozorili, da člani Gorske reševalne službe Kamnik zbirajo sredstva za ureditev prostorov, ki jih nujno potrebujejo za svoje delovanje in pomoč ljudem v stiski. Še vedno jim lahko priskočite na pomoč z donacijami. Več informacij o tem je na voljo na: https://www.grs-kamnik.si/vsebina.php?pid=4

ZGOŠČENO O SKUPINI IMSET

S stolpnice (Foto: Darja Štravs Tisu)

Dvakrat Jaka, enkrat Dejan in enkrat Blaž, oz. dva vokala, kitara, bas, boben in klaviature, so IMSET, bend iz Domžal, ki je v zadnjem desetletju že nekajkrat opozoril nase (najbolj perspektivna mlada skupina leta, zmaga na Glasbenem festivalu Ljubljana in Glasu mladih, nekaj prvih mest na domačih radijskih letvicah), predlani pa pri založbi Nika izdal tudi debitantski album ‘Persona’ (‘Jadrava’, ‘Feniks’, ‘Sanjam’ z Alyo). S skladbo ‘Femme Fatale’ so nastopili na letošnji Emi, zadnje mesece pa radijski eter polnita hita ‘Upornika z razlogom’ in ‘Lajf’.

Redno nastopajo na vodilnih domačih festivalih (tudi glavni oder Schengenfesta), občasno v tujini, kot predskupina so že igrali tudi z zasedbami Dubioza kolektiv, Dire Straits Experience, Bijelo dugme (koncert ob njihovi 40-letnici), Prljavo kazalište, Parni valjak … Kot zanimivost omenimo še, da so z raperjem Zlatkom posneli skladbo ‘Daleč stran’, v videu singla ‘Na glas’ pa sta nastopila Domen Valič in Lea Mihevc.

ŽE VISIMO S STREHE ‼😬To je Koncert s stolpnice, koncert, kot ga še ni bilo. 😎👌😁Hitradio Antena s skupino Imset premika meje in drži razdaljo! 😅

Objavil/a Hitradio Antena dne Četrtek, 20. avgust 2020