2B sta nazaj s svežim electric organic singlom ‘Vzemi me’

2B (Foto: YouTube)

2B se po uspešni poletni turneji po Sloveniji vračata v jesen z novo skladbo Vzemi me.

2B sta electric organic glasbeni dvojec, kar pomeni, da večino zvokov snemata – samplata iz narave in okolice ter jih kombinirata z moderno produkcijo. Prav tako kot v večini njunih že izdanih pesmi, tudi v novi skladbi lahko zasledimo elemente narave.

2B (Foto: Jani Pavlin)

Kot o skladbi povesta 2B: “Pesem v svojem ozadju skriva tudi dež, ki ga lahko slišimo ob poslušanju. Minimalističnost ostalih instrumentov, tekst in melodijia predstavljo vse, kar potrebujemo, medtem ko plavamo v tem razburkanem morju 21. stoletja, ko vse postaja hitro, nestrpno in vse bolj usmerjeno k nepremišljenosti in napakam, ki jih delamo. Ta pesem to ni, je lahkotna, naravna, umirjena, minimalistična, kratka in jedrnata. Vzemi me je song, ki nima zaključka in traja toliko, kolikor mu pustimo, da ostane v nas.”

Vzemi me ima tudi videopodobo z vzdušjem, ki od gledalca ne zahteva nič več kot to, da si vzame nekaj minut, se prepusti glasbi in igri barv, ki jo krasijo.

2B se od poletja poslavljata z lepimi spomini, kjer sta poleg veliko odigranih samostojnih koncertov po Sloveniji (v Tolminu, Novem mestu, Izoli, Ljubljani, Domžalah, Črnomlju, Vinici …) kot gosta nastopila tudi na Melodijah morja in sonca, skupaj s Tinkaro Kovač. Za to priložnost sta posebej sproducirala obe zmagovalni skladbi in to poimenovala “BODI Z MANO DO KONCA KOT MORJE”. Kot sama pravita, ju čaka delovna jesen, ustvarjanje novih materialov in koncerti, katerih datume redno objavljata na svoji spletni strani 2bband.si in svojih družabnih omrežjih.