Satriani napovedal turnejo velikih treh: G3!

Satriani velja za pravega kitarskega virtuoza. )FOTO: Marko ALPNER)
Satriani velja za pravega kitarskega virtuoza. )FOTO: Marko ALPNER)

Ustanovitelj in kitarist zasedbe Dream Theater, John Petrucci ter prvotni odlični kitarist zasedbe Scorpions, Uli Jon Roth se bosta pridružila kitarskemu virtuozu Satrianiju.

Skupaj se namreč odpravljajo na turnejo velikih treh: G3!

 

G3 turneja tudi v Evropi

John Petrucci velja za enega najboljših kitaristov. (FOTO: Marko ALPNER)
John Petrucci velja za enega najboljših kitaristov. (FOTO: Marko ALPNER)

S turnejo bodo začeli v Rusiji, nato pa nadaljevali po stari celini. Ustavili se bodo v Franciji, Italiji, Španiji, Poljski, Nizozemski, Belgiji, Češki, Slovaški in Švici, konec aprila pa še v Angliji.

Vsak izmed njih bo imel posamezni koncert, kjer bodo predstavili svoje ‘čarovnije’ na kitarah, na koncu koncerta pa bodo moči združili tudi vsi trije skupaj.

Satriani o G3

Projekt G3 je ustanovil Satriani, pod tem imenom pa nastopajo že dolgih 22 let. Ob tem je Satriani dejal: ‘Lahko rečem, da sem presenečen, da G3 obstaja tako dolgo in da je prerasla v nekaj velikega, po drugi strani pa nisem presenečen.’

Ustsavili se bodo tudi v Evropi.
Ustsavili se bodo tudi v Evropi.

Dodal je še: ‘Mislim, da je del šarma v kemiji, da smo združeni, tri najboljši kitaristi, ki na odru pokažemo, kaj znamo. Zabavno je, nepredvidljivo, divje – je vse, kar si od koncerta lahko želiš.’

Koncertne datume si lahko ogledate TUKAJ.

Projekt G3 je bil ustanovljen enaindvajset let nazaj.

V vsek dolgih letih in tekom določenih turnej so med drugim ob velikih treh nastopili tudi Robert Fripp (King Crimson), Michael Schenker (UFO, Michael Schenker Group, ex Scorpions), Steve Vai, Phil Collen (Def Leppard), Eric Johnson in Yngwie Malmsteen.

Kot gostje pa so nastopili tudi Brian May (Queen), Billy Gibbons (ZZ Top) in Neal Schon (Journey, Bad English).