Superband DAN D x MI2 prvič zaigrali skupaj

Ritem mladosti decembra v Stožicah. Foto: Marko Delbello Ocepek
Ritem mladosti decembra v Stožicah. Foto: Marko Delbello Ocepek

Pivnica Union je gostila druženje z ustvarjalci 11. Ritma mladosti. Trkaj, Nipke in S.A.R.S. so povedali s čim bodo 8. decembra stresli Areno Stožice, superbend Dan D x Mi2 pa je zbranim odigral tudi izštekane verzije prvih nekaj predelav.

Dominik S. Černjak je v imenu agencije Collegium Mondial Travel povedal, da je Ritem stična točka vseh njihovih dejavnosti, v katerih prepletajo turizem, zabavo in glasbo (so tudi ustvarjalci največjih spring break festivalov v regiji in spektaklov, kot je razvpiti festival Ultra Europe), Jean Frbežar pa v imenu Radia Antena opozoril še na kreativno dimenzijo tega projekta, ki ne le promovira dobro glasbo, ampak spodbuja tudi produkcijo svežih zgodb, ki bi se brez take podpore težko zgodile.

Tokac, Jernej in Tonč so zaenkrat razkrili predvsem to, da zelo uživajo v prečesavanju svojih opusov in druženjih na katerih razvijajo skupni nastop v Stožicah, superbend pa je medijem v ‘izštekani’ verziji predstavil tudi nekaj prvih navzkrižnih predelav. Žare, vodja S.A.R.S., je vesel, da bo lahko s svojim bendom po Križankah nastopil še v največji slovenski dvorani, vlogo zvezd brez težav prepustil slovenskim kolegom, na podlagi izkušenj, ki jih ima s sodelovanjem z Dubiozo Kolektivom pa dodal, da je eden glavnih čarov takih projektov že vse kar se zgodi preden glasbeniki sploh stopijo na oder. Trkaj in Nipke, ki sta s Collegiumom posnela tudi video za svoj novi hit Sam gremo, pa sta še bolj skrivnostna: izdala sta le, da bosta v Stožicah predstavila vsaj eno novo pesem ter da ju bo na odru spremljala plesna skupina Artifex.