Stray Train napovedali izid drugega albuma

Skupina Stray Train (FOTO: Marko ALPNER)
Skupina Stray Train (FOTO: Marko ALPNER)

Stray Train so slovenske in tudi evropske glasbene sladokusce že lani prepričali z energičnim prvencem ‘Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus has Left Town‘.

Plošča je požela veliko pozitivnih odzivov, tako doma kot v tujini. Nemška revija ‘Rock It!’ jih je celo razglasila za blues rock odkritje leta 2016.

Po izdanem prvencu so se odpravili ne evropsko turnejo

Izidu prvega albuma je sledila daljša evropska truneja, v sklopu katere so Stray Train skupaj z Blues Pills in Kadavar odigrali kar 43 koncertov ter se tako predstavili več kot 30 tisoč ljubiteljem tovrstne glasbe po Evropi.

Po vrnitvi domov so takoj začeli z ustvarjanjem pesmi za drugo ploščo, in tako je zdaj tik pred izidom njihov novi album.

Naslovili so ga ‘Blues From Hell‘, uradno pa bo luč sveta ugledal 24. novembra. Dan kasneje, v soboto, 25. novembra, bo v ljubljanskem Kinu Šiška tudi promocijski koncert s pričetkom ob 22.uri.

O prihajajočem albumu

‘Na plošči je ujeto eno leto našega življenja. Določene pesmi in besedila so bila napisana medtem, ko smo bili na turneji, in odražajo oziroma opisujejo različne občutke in odločitve, ki so zaznamovale tisto obdobje.’

Stray Train bodo kmalu izdali nov album. (FOTO: Nika Brunet)

Mislim, da je plošča avtorsko in aranžmajsko še bolj dodelana kot prva. Med dvanajstimi pesmimi boste poslušalci gotovo našli nekaj zase, zato tudi komaj čakamo, da slišite album,’ je povedal kitarist Jure Golobič.

Album so Stray Train sicer posneli v priznanem studiu Wisseloord na Nizozemskem, kjer so svojo glasbo med drugimi ovekovečili tudi Queen, U2, Depeche Mode in številni drugi.

Za končno zvočno podobo plošče je poskrbel Ronald Prent, ki je znan po svojih sodelovanjih z Rammstein, Depeche Mode in Queensryche.