2 veliki svetovni zvezdi in eminentni slovenski izvajalci

New Swing Quartet (FOTO: Dean Dubokovic)
New Swing Quartet (FOTO: Dean Dubokovic)

V mesecu februarju si lahko v šarmantnem vzdušju elegantne unionske dvorane ogledate koncerte največjih imen svetovne klasične glasbe in eminentnih slovenskih izvajalcev, ki bodo po 10 letih ponovno skupaj stopili na glasbeni oder.

 

Nigel Kennedy

Nigel Kennedy (FOTO: Henryk Pietkiewicz)
Nigel Kennedy (FOTO: Henryk Pietkiewicz)

Priznani angleški violinist Nigel Kennedy je s svojim šarmom in karizmatičnim nastopom, ki je klasično glasbo približal množicam postal mednarodni superzvezdnik in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violonist vseh časov. Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih na katerih se rad približa občinstvu, odstrani kravato in suknjič, nekoč pa je celo prekinil enega svojih koncerov zaradi ogleda nogometne tekme svojega priljubljenega moštva v veliko veselje občinstva, ki so si skupaj s priljubljenim violinistom ogledali konec tekme na velikem platnu. Violinistični virtuoz je svoje nastope popeljal izven klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe. V svojem ustvarjanju se je lotil tudi rock glasbe z priznanimi interpretacijami del po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s priznanimi izvajalci kot so: Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevcem Robertom Plantom skupine Led Zeppelin in mnogimi drugimi. Prvi rock zvezdnik klasične glasbe zdaj prihaja v Ljubljano!

 

New Swing Quartet

New Swing Quartet se po 10 letih vračajo na glasbene odre z gala koncertom na katerem bodo očarali z izvedbami njihovih najlepših uspešnic! Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odpeli več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

 

Ramon Vargas

Ramon Vargas
Ramon Vargas

Mehiški operni zvezdnik Ramon Vargas si je od svojega opernega debija v zgodnjih devetdesetih ustvaril renome enega najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja. Med svetovno priznane operne pevce ga je izstrelil debi na odru Metropolitanske opere v New Yorku, ko je Ramon Vargas nastopil kot zamenjava priljubljenega Luciana Pavarottija. Svetovno priznan po svojem ekspresivnem petju je dosegel svetovni uspeh na odrih najprestižnejših svetovnih opernih ustanov in odpel več kot 50 vlog v Milanski Scali, Kraljevi operi v Londonu, Metropolitanski operi v New Yorku in dunajski državni operi. Vargas je svojo pevsko pot začel v rojstni Mehiki, pozneje pa se je izpopolnjeval v Evropi. Nastopil je v številnih pomembnih tenorskih vlogah, najbolj priljubljen pa je kot interpret repertoarja belkanta in francoskih oper, pogosto pa nastopa tudi v Verdijevih in Puccinijevih tenorskih vlogah. Ob Vargasu bo nastopila še sopranistka Elvira Hasanagić. Svoj koncert opernih arij bo uprizoril skupaj s simfoniki RTV SLO, vodi Facudno Agudi iz Argentine.

 

 

V sklopu Zimskega festivala so napovedani kar trije prestižni koncertni večeri:

– 10. februar 2018 – Nigel Kennedy, Unionska dvorana – violinistični virtuoz, ki je premaknil meje žanra klasične glasbe in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov.
– 12. februar 2018 – New Swing Quartet, Unionska dvorana – ponovna združitev eminentnih slovenskih izvajalcev z več kot 50-letno profesionalno kariero na ekskluzivnem koncertu Zimskega festivala.
–  14. februar 2018 – Ramon Vargas, Unionska dvorana – eden najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja, ki bo svoj koncert opernih arij uprizoril skupaj s simfoniki RTV SLO in sopranistko Elviro Hasanagić. Dirigent: Facudno Agudi (Argentina).

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani: