Slash postal ambasador podjetja Gibson

Slash je odkrito priznal, da so Aerosmith nanj imeli velik vpliv.
Slash je odkrito priznal, da so Aerosmith nanj imeli velik vpliv.

Kitarsko podjetje Gibson, ki je eno izmed vodilnih podjetji, je nedavno imenovala kitarskega virtuoza Slasha iz zasedbe Guns N’ Roses za svojega ambasadorja, kar se je zgodilo prvič v zgodovini podjetja.

Sleshova nova vloga v podjetju je, da razvija nove izdelke, med drugim slavne kitarske znamke Gibson Custom, Gibson in Epiphone.

13. 6. 2017, München. Foto: Anja Rijavec

Da Slash že dolga leta sodeluje s podjetjem Gibson, ni nobena skrivnost, pravzaprav je prav on tisti, ki je prinesel ugled podjetju, dodal svojo inovativnost ter doprinesel neizbrisen zvok in slog Gibson kitar na novo, najvišjo priljubljenost in prepoznavnost v zadnjih tridesetih letih.

Izvršni direktor podjetja Gibson, Henry Juszkiewicz ni mogel skrivati navdušenja nad dejstvom, da je prav Slash postal njihov ambasador.

Slash s prepozbavno Gibson kitaro.

Oba navdušena nad skupnim sodelovanjem:

Glede Slasha je dejal: ‘Navdušeni smo, da je Slash postal prvi Gibsonov svetovni ambasador.’

Dodal je še: ‘Slash ima vse karakteristike ustvarjalnosti, strast in izpiljenost, ki sta tako zelo blizu tudi podjetju Gibson in zelo smo ponosni na prijateljstvo in skupni uspeh, ki ga skupaj žanjemo že več kot trideset let. Zelo smo navdušeni tudi nad prihajajočimi izdelki, ki jih bomo najavili prav kmalu.’

Tudi Slash ni skoparil z lepimi besedami o podjetju Gibson: ‘Čast je biti prvi Gibsonov svetovni ambasador.’

Dodal je še: ‘S podjetjem Gibson sodelujem že od začetka moje profesionalne kariere, kitaro Gibson sem igral celo pred tem. Ponosen sem, da lahko gojim ustvarjalni odnos, ki smo ga razvili v vseh teh letih.’

Slash se je skupini GUNS N’ ROSES pridružil leta 1985 v Los Angelesu, poleti leta 1987 pa so postali že mednarodno prepoznavni z izdajo LP prvenca ‘Appetite For Destruction‘.

Med drugim so se skupaj lotili razvoj izdelkov, trženje, družabnim dogodkom, niso pa pozabili niti na dobrodelno noto, so namreč tudi del fundacije Gibson.

Slash je trenutno na svetovni turneji ‘Not In This Lifetime‘ s skupino GUNS N’ ROSES. Turneja se bo nadaljevala vse do konca novembra, zanimiv pa je še podatek, da fantje prav s to turnejo rušijo vse mogoče rekorde.