Združeni Helloween: ‘Moramo narediti še en album’

Foto: Nuclear Blast Records, Fabio Augusto, promo
Foto: Nuclear Blast Records, Fabio Augusto, promo

Pevca Helloween Andija Derisa so v novem intervjuju za podkast Metal Command vprašali, ali meni, da bo ponovno združena razširjena klasična zasedba nemške power metal skupine sčasoma posnela še en album, ki bo sledil lanskoletnemu. Odgovoril je: “Močno upam, da bo tako. Mislim, dokler je vzdušje super in kemija odlična, bi bil greh, da ne bi posneli še ene plošče, in nadaljevali skupne prihodnosti.

“‘Pumpkins United’ ni samo ime za zadnje turneje, mislim, da gre tudi za nekakšno blagovno znamko,” je nadaljeval. “Helloween ‘Pumpkins United’, je nekakšen bend, ki raste iz stare skupine.”

Glede tega, kako je Helloween uspelo izvesti navidezno nemogoče, in združiti Michaela Kiskeja in kitarista/vokalista Kaija Hansena z Derisom, kitaristoma Michaelom Weikathom in Saschom Gerstnerjem, basistom Markusom Grosskopfom in bobnarjem Danielom Löblejem, je Andi dejal: “Lahko vam povem, da se razumemo zato, ker smo prestari za ostala sranja [smeh] Od določene starosti naprej pustiš drugim živeti in ne jemlješ vsega osebno. Če govorim zase, kadarkoli mi je nekdo rekel nekaj, kar bi lahko razumel negativno, sem to tudi storil. Ko postaneš dovolj star, postaneš manj negativen. Zato poskušam najti smisel na pozitiven način.”

Najnovejši Helloween album, ki sta ga producirala Charlie Bauerfeind in Dennis Ward, je bil delno posnet v H.O.M.E. Studios v Hamburgu (kjer se je leta 1984 vse tudi začelo). Ista snemalna konzola, uporabljena za albume, kot so “Master Of The Rings,” “Time Of The Oath” in “Better Than Raw”, je bila uporabljena tudi za snemanje novega materiala.