Žan. (Pre)drzni princ romantike

Žan Serčič (Foto: Lea Remic Valenti)

Izšel je album ‘Ljubezenske igre’. – V petek, 1. 12. ujemite Žana in Šakale na Taborski noči, junija pa v Križankah!  Žan Serčič je na svojem največjem samostojnem koncertu doslej predstavil tretji avtorski album ‘Ljubezenske igre’. Dovršen šov v Media Centru so posneli z devetimi kamerami.

Album ‘Ljubezenske igre’ na spletnih glasbenih platformah: https://lnk.to/ljubezenske_igre

Ljubezenske igre, na katere smo čakali že vse od pomladi, so končno tu. Žan Serčič je večino skladb s svojega istoimenskega tretjega avtorskega albuma postopno predstavil v zadnjih tednih, za veliki koncert v ljubljanskem Media Centru pa prihranil le še razkritje naslovne pesmi.

A pot do tam je bila dolga, polna dobrih zgodb in čustev, ter zavita v vrhunsko odrsko predstavo, stkano iz več kot 25 pesmi (pa še enega načrtovanega in dodatnega spontanega bisa), ki je razvnela tisoče že tako hitro utripajočih src pod odrom.

Žan Serčič (Foto: Lea Remic Valenti)

Žanov največji samostojni koncert v karieri je postregel z vsem, kar se od takega šova pričakuje: kup hitov, ki jih z odličnim bendom in gostiteljem glasno poje množica, zapeljive poglede in nežne dotike z damami, ki so se prebile v prve vrste, drzne odrske oprave in energične koreografije z umirjenimi presledki, ko Žanov talent zasije v polni luči le s solo petjem ob akustični kitari …

Užitek je spremljati razvoj enega naših najbolj vročih avtorjev in izvajalcev. Kako se je v le dveh letih povzpel iz majhnih dvoran na velike koncertne odre, hkrati pa osvojil tudi splet in se umestil v sami špici najbolj predvajanih izvajalcev na radiih. Kako je iz zadržanega mladeniča zrasel vrhunski mojster šova in vse skupaj zložil v dobro zgodbo, ob katerih so dekleta, žene in druge dame končno spet dobile izvajalca, ob katerem lahko hrepenijo in dobijo nekaj tako želene romantike. Veseli pa tudi, da ta uspeh ni bil instanten, ampak je Žan, ob podpori ekipe, svoje uspehe dosegel s trdim in vztrajnim delom.