WHITESNAKE: ‘Flesh & Blood’ (2019)

FOTO: Whitesnake, PROMO

Po lanskoletnem zamiku izdaje albuma je zasedba Whitesnake letos le izdala ploščo Flesh & Blood. Trinajsti studijski album, ki je nasledil leta 2011 izdani Forevermore oziroma The Purple Album (2015), na katerem je pevec Coverdale poustvaril skladbe iz časov, ko je nastopal z zasedbo Deep Purple.

Pregled skladb

Ploščo odpira ‘Good To See You Again’, ki poskrbi za primeren začetek našega potovanja. Energična bomba s presenetljivo čistim Coverdaleovim vokalom. Morda nekoliko preveč ponavljanja refrena, sploh ob zaključku skladbe, a nič takšnega, kar bi lahko skazilo albumov začetek.

‘Gonna Be Alright’ nadaljuje album. Nekakšen novodoben križanec med ‘Still of the Night’, ‘Fool for Your Loving’ in Ain’t No Love in the Heart of the City’, ki pa ne doseže svojega namena. Podobno velja tudi za albumov singel ‘Shut Up & Kiss Me’. Odličen in energičen aranžma, a kaj za vraga se je zgodilo z besedilom? Kot da bi poslušal slabo verzijo Steel Panther, le da je parodijo tokrat nadomestila resničnost. V kremplje povprečnosti se je ujela tudi ‘Hey You (You Make Me Rock)’. Bo pa skladba nedvomno pritegnila sodelovanje publike, ko jo bo band izvedel v živo.

Plošča se začne pobirati s prihodom ‘Trouble Is Your Middle Name’, ki začne albumov drugi vrhunec. Zajeti val se nadaljuje tudi z naslovno ‘Flesh & Blood’. S še eno koncertno himno, pri kateri bo občinstvo Davidu zagotovo z veseljem posodilo svoje glasilke.

Veter, ki je znova pognal barko, imenovano Flesh & Blood, začne pojenjati z Well I Never’, ki vam več kot spodobnih kitarskih in bobnarskih prijemov žal ne more ponuditi. A nič ne de, tu je že ‘Heart Of Stone’, klasičen Whitesnake štikeljc od glave do pet. Škoda, da plošča ne vsebuje več takšnih. Nepotreben bluesovski balast, imenovan ‘Get Up’ sicer postreže z nekaj impresivnimi kitarski prijemi, a to je tudi vse. Se pa stvari znova obrnejo na boljše, kajti tukaj je že ‘After All’. Zakaj se album ni zaključil tukaj?

Z izidom novega albuma Whitesnake nedvomno niso odprli novega poglavja v svoji dolgoletni karieri. A če smo povsem odkriti, tega niti ni bilo za pričakovati. Kajti zasedba je ta vrata zaprla že pred mnogimi leti – pred vami je nov Whitesnake album, ki se ne razlikuje od predhodnikov, ki jih je zasedba izdala v zadnjih dvajsetih letih.

Dokazuje pa nova plošča to, da so David in tovarišija nazaj in da še vedno radi ustvarjajo novo glasbo. Pa naj si bo to iz ljubezni do samega ustvarjanja ali kot izgovor za nastopanje.

OCENA: 3,5/5,0

Album lahko naročite TUKAJ.