Vse o vrnitvi Paula Di’Anna

Foto: press
Foto: press

Čeprav bi se dalo o razlogih za trenutno stanje razpravljati po dolgem in počez, je jasno, da zadnja leta niso bila najboljša v življenjepisu Paula Di’Anna. Nekdanjega vokalista Iron Maiden, ki je z zasedbo posnel plošči Iron Maiden (1980) in Killers (1981) ter nekaj koncertnih albumov. Pevec je bil zaradi slabega zdravja sedem let prikovan na invalidski voziček, preteklo soboto pa je v Zagrebu začel svoj povratek na sceno. Ta je bil posledica zdravstvenih priprav na dolgo pričakovano operacijo kolena, ki jih je od lanskega novembra na Hrvaškem deležen Paul. Pevec je namreč pred kratkim tudi razkril, da je leta 2015 skoraj podlegel sepsi, zaradi katere je bil hospitaliziran za osem mesecev.

Prvi nastop po dolgem času in projekt Warhorse

Paul je preteklo soboto v zagrebški Bikers Beer Factory izvedel prvi koncert po več kot petih letih. Izvedene skladbe so večinoma pokrivale pevčev čas v Iron Maiden, nekaj pa je bilo tudi kasnejših:

 1. Sanctuary
 2. Wrathchild
 3. Prowler
 4. The Ides of March
 5. Murders in the Rue Morgue
 6. Children of Madness (Paul Di’Anno’s Battlezone song)
 7. Remember Tomorrow
 8. Genghis Khan
 9. Overloaded (Paul Di’Anno’s Battlezone song)
 10. Killers
 11. Phantom of the Opera
 12. Holidays in the Sun (Sex Pistols cover)

Di’Anno med zdravjem ni počival. Skupaj s hrvaškimi prijatelji je zagnal nov projekt Warhorse, s katerimi je posnel tri nove pesmi. ‘Stop the War’ in ‘The Doubt Within’ sta dosegljivi na posebnem DVD singlu, z nakupom katerega lahko pomagate pri zbiranju sredstev za zdravljenje.

Srečanje s Stevom Harrisom

Začetek novega dela Legacy Of The Beast turneje, s katerim so preteklo nedeljo v zagrebški Areni Iron Maiden navdušili okoli 20000 oboževalcev, je zaznamovalo tudi srečanje med dvema nekdanjima soborcema. Pred koncertom je namreč prišlo do prijateljskega klepeta med Paulom Di’Annom in Stevom Harrisom, pri čemer je potrebno dodati, da si je prvi kasneje ogledal tudi del koncerta.