VSE, kar morate vedeti o prihajajočem projektu ABBE

Foto: Twitter, promo
Foto: Twitter, promo

Pred nekaj dnevi je ABBA na Twitterju objavila skrivnosten zapis, ki se ga lahko razume na več načinov. Med drugim tudi, da bomo lahko priča ponovni združitvi. Za sledenje skrivnostnemu projektu, imenovanemu Voyage, se lahko prijavite tukaj.

Neimenovani vir z založbe Capitol Music Group je za The Post povedal, da bo popoldne 2. septembra na igrišču Rumsey v Central Parku potekal poseben dogodek, namenjen samo povabljenim. Na njem bodo prisotni izvedeli več informacij o prihajajočem projektu. Voyage naj bi bila hologramska turneja, ki jo je ABBA sprva napovedala leta 2016, poroča BBC. Skupina naj bi kot spremljevalna dela predstave izdala tudi pet novih pesmi in dokumentarni film. Björn (76), Benny (74), Agnetha (71) in Anni-Frid (75) naj bi pri projektu sodelovali tudi z vodjo American Idola, Simonom Fullerjem. Projekt naj bi bil pripravljen za izvedbo že leta 2019, a je zaradi pandemije ostal neuresničen.

“Oboževalci naj bodo dobro pripravljeni, saj bo šlo za neverjeten projekt,” je povedal vir. “Björn, Benny, Agnetha in Anni-Frid bodo prisotni na otvoritveni noči in končno bodo lahko predstavili svoje Abbatarje. Na predstavi bodo nastopili njihovi hologrami in govorili z občinstvom. Kot da bi se vrnili v preteklost.”

Ulvaeus je za BBC  leta 2019 povedal, da je idejo švedski superskupini predstavil menedžer Spice Girls, Fuller. “Prišel je v Stockholm in nam predstavil idejo, da bi lahko naredili digitalne kopije sebe določene starosti,” je dejal Ulvaeus, “in da bi lahko te kopije nato šle na turnejo in  pele naše pesmi. Ta projekt sem videl že na pol poti in bilo je neverjetno. ”

ABBA je oboževalcem po vrnitvi v studio obljubila tudi novi skladbi, “I Still Have Faith In You” in “Don’t Shut Me Down”, izida katerih sta bila večkrat prestavljena. Kvartet namerava izdati še tri bonus skladbe, da bi se oboževalcem zahvalil za potrpežljivost, pri čemer je Ulvaeus potrdil, da bo glasba letos “zagotovo” izšla.

“Ni več, da bi se to lahko zgodilo. Stvar se bo zgodila,” je povedal za Herald Sun, medtem ko je dražil z možno vrnitveno turnejo.