Vnovično snidenje Ozzyja in Lemmyja

Foto: promo
Foto: promo

Ozzy Osbourne se je ponovno združil z legendo rock’n’rolla (in tesnim prijateljem) Lemmyjem Kilmisterjem, in sicer v novem animiranem videospotu za pesem ‘Hellraiser’. Video, ki ga je produciral Hey Beautiful Jerk in režiral Mark Szumski, predstavlja poklon večdesetletnemu prijateljstvu para.

V videu (spodaj) Ozzy in Lemmy igrata starošolsko arkado (Lemmyjeva najljubša zabava), preden ju zvabijo na ulice in skozi peklenske horde, ko skušata pridobiti Lemmyjev ukradeni bas. Na poti ju v velikanski vesoljski ladji vseskozi spremlja krilati demon, ki je sumljivo podoben legendarnemu bobnarju Motorhead ‘Philthy Animal’ Taylorju.

‘Hellraiser’ je bila ena od štirih pesmi, ki jih je Lemmy prispeval kot gostujoči avtor za Ozzyjev albumu No More Tears iz leta 1991. Na plošči, na kateri se je zadnji po desetletju razvrata pojavil popolnoma trezen. Album je revitaliziral Ozzyjevo podobo in mu prinesel najboljše rezultate po Blizzard of Ozz (1980); plošča je do danes prejela štirikratno platinasto certifikacijo. Lemmy in tovariši so ‘Hellraiser’  kasneje uporabili na na svoji plošči March Or Die iz leta 1992. Gre tudi za ena prvih pesmi, na kateri je kot član skupine bobnar Mikkey Dee.

Nova različica pesmi je izšla pri ponovni izdaji No More Tears, ki je izšla ob albumovi 30. obletnici 17. septembra.  Slednja bo v omejeni nakladi izšla tudi 3. decembra, ko bo Ozzy praznoval svoj 73. rojstni dan.