Tereza Kesovija in Let 3 združeni

'V skladbi Tereza nežno poje, pa tudi včasih nečloveško kriči…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!' - Mrle (FOTO: Matej Grgić)
'V skladbi Tereza nežno poje, pa tudi včasih nečloveško kriči…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!' - Mrle (FOTO: Matej Grgić)

Na prvi pogled nezdružljivi, Let 3 in Tereza Kesovija, so začetek leta 2020 obeležili z veličastnim sodelovanjem v pesmi ‘Sam u vodi‘, ki je po dolgih 31. letih od objave na albumu skupine Let 3, ‘Two dogs fuckin‘, dobila novo priredbo, tokrat ojačano z edinstvenim glasom dive Tereze Kesovija, ki je dala pesmi popolnoma novo dimenzijo.

Skladba ustvarjena, da jo zapoje Tereza Kesovija

O epskem sodelovanju so pisali števini publicisti, med njimi priznani Miljenko Jergović, ki je zapisal: ‘Bog je pesem ‘Sam u vodi’ ustvaril le zato, da jo enkrat zapoje Tereza Kesovija.

Nedavno pa so Let 3 in Tereza Kesovija za namen hrvaške medijske prireditve ‘Večernjakova ruža‘, ki je letošnje letošnje prvič potekala virtualno in jo je predvajala HRT, posneli odličen video, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

‘V skladbi Tereza nežno poje, pa tudi včasih nečloveško kriči…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!’ – Mrle, protagonist skupine Let 3.

Let 3 obljubljajo še več nenavadnih sodelovanj, vsa sodelovanja bodo objavljena na albumu Best Of – med njimi s skupino TBF, mehiškimi mariachi El Combo, z Vucom ter seveda s Terezo Kesovijo. Namignili pa so tudi, da so med sodelovanji tudi slovenski glasbeniki. Album je trenutno v zadnji studijski fazi.