Rob Halford: O nadaljnji vlogi Glenna Tiptona

Rob Halford (FOTO: Rolling Stone)
Rob Halford (FOTO: Rolling Stone)

Judas Priest so pred nekaj dnevi objavili novico, da njihov dolgoletni kitarist Glenn Tipton zaradi težav s Parkinsonovo boleznijo ne bo nastopil na prihajajoči turneji in da bo njegovo mesto (začasno?) prevzel Andy Sneap.

 

O nadaljevanju skupine Judas Priest

Pevec Rob Halford je v nedavnem intervjuju za britanski The Quietus nekoliko podrobneje predstavil trenutno stanje v bendu:

‘Glenn se z boleznijo sooča zadnjih deset let in do zdaj ga to ni ustavilo. Še vedno lahko igra kitaro. Težave so se pojavile pri naših kompleksnejših koncertnih stalnicah, saj mu je njihovo igranje z leti začelo povzročati vedno več težav. Zaradi zadnjih je Glenn tudi prišel do znanega zaključka.

Kljub povedanemu Glenn ostaja Glenn.  Njegova poteza ne pomeni, da zapušča bend. Na vsake toliko se bo še vedno pojavil na odru z nami in zaigral skladbe kova ‘Living After Midnight’ ali ‘Breaking The Law’. Kot pravim, vse je še v zraku. Bo pa Glennov duh vedno prisoten z nami, pri vseh skladbah.

V zaključku lahko dodam še to, da je bil Glenn zelo ganjen, ko so ga naši oboževalci zasuli z željami po čimprejšnjem okrevanju.’

Ne pozabite! Judas Priest letos prihajajo tudi na MetalDays (TUKAJ), kjer bi se lahko pojavil tudi Glenn.