Richie Faulkner (Judas Priest): nekaj poudarkov

Richie Faulkner (Judas Priest) je bil v nedavnem intervjuju za 94.3 The Shark deležen kar nekaj zanimivih vprašanj:

Kako aktualni studijski album Firepower vpliva na njihov repertoar in same nastope?

Nove skladbe so neverjetne. Stati na odru in izvajati prve je poosebitev albumovega naslova. Samemu nastopu smo dodali nove dele, hkrati pa obdržali nekaj starih. Oboževalcem želimo omogočiti prvovrsten judaspriestovski heavy metal.

Ali plošča za njih predstavlja izdelek, katerega bodo lahko poslušalci  poslušali od začetka do konca ali gre pri prvi le za format, za nekakšno kompilacijo predhodno izdanih singlov?

Od kar sem član benda, še nismo naredili plošče, ki je poslušalci ne bi mogli poslušati od začetka do konca. Med albumom in posameznimi skladbami nočemo delati razlik. Vedno skušamo ustvariti nekakšno smiselno, logično celoto.

Zdi se mi, da se je takšna filozofija začela vračati z vrnitvijo vinilnih plošč. Ustvarjati plošče, na katerih bodo zbrani predhodno objavljeni singli, ni naš namen.

Ali je po umiku Glenna Tiptona dobil več kitarskih zadolžitev?

Drži, z Andyjem [Sneapom] sva si razdelila vloge. Ker je Andy prišel kasneje, sem sam prevzel več zadolžitev.

Katera je njegova najljubša skladba z aktualnega albuma?

Všeč so mi vse pesmi, saj gre za odličen album. Ljubim skladbe kot so ‘Evil Never Dies’, ‘Firepower’, ‘Traitors Gate’ in ‘Sea Of Red’.

Judas Priest se trenutno mudijo na turneji, v sklopu katere promovirajo letos izdani album Firepower (TUKAJ si lahko preberete naše mnenje o plošči). In ja, ne pozabite, v sklopu prve bodo obiskali tudi tolminske MetalDays (TUKAJ).