Red Hot Chili Peppers z nadaljevanjem Stadium Arcadium (2006)?

Red Hot Chili Peppers (FOTO: promo)
Red Hot Chili Peppers (FOTO: promo)

Producent Red Hot Chili Peppers Rick Rubin je zasedbi predlagal, da naj na prihajajočem albumu z Johnom Frusciantejem sledi zvoku plošče Stadium Arcadium (2006).

“Pravkar končujemo novi album,” je za Talk is Jericho razkril Rubin. “Frusciante se je vrnil v skupino in to je neverjetno.” Šel sem na prve vaje, na katere sem bil povabljen, potem ko se je John vrnil v skupino in me je spravilo v jok. Bilo je tako vznemirljivo, videti to skupino ljudi, kako so spet skupaj. Skupaj bodo nedvomno ustvarili odlično glasbo, kar me je zelo ganilo.”

»Na zalogi imajo veliko pesmi. Imajo res dobre navade, da pišejo veliko pesmi, kar mislim, da smo razvili že na začetku – to idejo pretiravanja s pisanjem. Če bo na albumu 12 pesmi, bodo te izbrane iz množice 50-100 drugih skladb. Predvajali mi jih bodo na vajah, nato pa jih bomo skupaj analizirali. Njihove prednosti, slabosti, možnosti za izboljšave in podobno.”

“Ni nujno, da jih popravim,” je priznal Rubin, “vendar opazim, kje so slabosti, in rečem:” Ta del, ki se nanaša na tistega, se ne sliši tako dobro, ali ga lahko izboljšamo? Potem pa se lotimo iskanja izboljšav. ”

»Nove skladbe zvenijo super in upam, da vam bodo všeč. Mislim, če vam je všeč Stadium Arcadium, vam bo verjetno všeč tudi nova plošča.”