Queen: izšel je prvi napovednik filma ‘Bohemian Rhapsody’

FOTO: Blabbermouth

Izšel je prvi napovednik za težko pričakovani film ‘Bohemian Rhapsody‘ o legendarnem pevcu Freddieju Mercuryju in njegovi zasedbi Queen. Film bo uradno izšel decembra letos.

 

Freddie Mercury je pustil neverjeten pečat v rock glasbi

V kinematografe bo film uradno prišel 2. novembra pod okriljem 20th Century Fox, glavno vlogo pa bo namesto žal že pokojnega Freddieja odigral Rami Malek.

Prvotno je bilo mišljeno, da bo glavno vlogo odigral Sacha Baron Cohen, a je bil decembra lani odpušen, namesto njega pa so poklicali Ramija. Film je bil prvotno napovedan že leta 2010, a splet okoliščin žal ni dopustil, da bi izšel prej.

V uradni izjavi so dejalI: ‘Film ‘Bohemian Rhapsody’ obeležuje praznovanje skupine Queen, njihove glasbe ter njihovega izjemnega pevca Freddieja Mercuryja, ki je razblinil stereotipe in postal eden izmed najbolj priljubljenih zabavljačev na planetu.’

‘V filmu je prikazan meteorski vzpon skupine preko njihovih najbolj ikoničnih skladb in revolucionarnem zvoku. Pokaže pa tudi življenjski slog pevca Mercuryja. Prikazana pa bo tudi ponovna združitev skupine na koncertu Live Aid, kjer je bolni Mercury (okužen je bil namreč z virusom HIV, zaradi česar je nekoliko kasneje tudi umrl) prikazal enega najboljših nastopov v zgodovini rock glasbe.