Prisluhnite neizdanim skladbam Davida Bowieja

Foto: David Bowie (FB), promo
Foto: David Bowie (FB), promo

Upravitelji zapuščine Davida Bowieja so izdali dve prej neobjavljeni skladbi, “Karma Man” in “Silly Boy Blue”. Obe pesmi se bosta pojavili na Toy, izgubljenem albumu iz leta 2001, ki bo izšel v kratkem.

“Karma Man” je bil prvič posnet septembra 1967, debitiral pa je v oddaji v oddaji Johna Peela na BBC Radio 1 leta 1968. Skladba je svoj uradni izid doživela leta 1970, in sicer na kompilacijskem albumu The World of David Bowie. Bowie je pesem vnovič posnel  leta 2000, ob pomoči skupine Glastonbury, ki so jo sestavljali Mark Plati, Sterling Campbell, Gail Ann Dorsey, Earl Slick, Mike Garson, Holly Palmer in Emm Gryner.

“Karma Man” je znan po uvodnih in zaključnih linijah [trobentača] Cuong Vuja,” je dejal Plati, ki je koproduciral in miksal Toy, “in veličastnih spremljevalnih vokalih Holly Palmer, Emm Gryner in Lise Germano – imeli so velik vpliv na zvok Toyja in to je odličen primer. Ko sem se spet poslušal te skladbe, sem se vrnil v tisti čas. Nisem preveč ponosen, vendar moram priznati, da sem med mešanjem plošče potočil tudi nekaj solz.”

Druga pesem, “Silly Boy Blue”, je prvotno prav tako nastala leta 1967. Pojavila se je na istoimenskem prvencu Bowieja in tako kot “Karma Man” razkrila njegovo zanimanje za tibetansko kulturo.

Plošča Toy bo vključena v prihajajočo kompilacijo David Bowie Five: Brilliant Adventure (1992-2001); peto zbirateljsko zbirko, posvečeno pevčevi karieri.  Zbirka bo izšla 26. novembra, vsebovala pa bo novo predelane različice Black Tie White Noise, The Buddha of Suburbia, 1. Outside, Earthling in ‘Hours …’, razširjen album v živo, BBC Radio Theatre, London , 27. junij 2000 in Re: Call 5, zbirko nealbumskih pesmi, alternativnih verzij, B-skladb in filmske glasbe.