Pivo in cvetje Laško: The Dead Daisies

Avstralsko-ameriška superskupina The Dead Daisies bo poskrbela, da bo živahno sobotno dogajanje na festivalu Pivo in cvetje Laško še dodatno oživelo. Ljubitelji rocka tega koncerta zagotovo ne bodo zamudili. Za obiskovalce bo tudi letos odprt priljubljeni festivalski kamp, kjer se življenje nikoli ne ustavi.

O zasedbi The Dead Daisies

Superskupina, ki jo je leta 2013 ustanovil ritem kitarist David Lowy, je v kratkem času svojega delovanja dosegla resnično veliko. Odre so si delili z največjimi imeni svetovnega rocka. V zgodovino svetovnega rocka pa so se zapisali kot prva zahodna rock skupina, ki je leta 2015 nastopila na Kubi. Takrat sta bila v skupini tudi Darryl Jones in Bernard Fowler, ki sicer nastopata z The Rolling Stones.

Po nekaj menjavah članov so se ustalili z zasedbo, ki se bere kot enciklopedija rocka. Na vokalu je nekdanji član Mötley Crue John Corabi, za kitarske solaže skrbi Doug Aldrich, ki je igral v mnogih skupinah, kot so Dio in Whitesnake, član slednjih je bil tudi basist Marco Mendoza, na bobnih pa je Deen Castronovo, ki se ga spomnimo po igranju z Bad English, Journey ter z Ozzyjem Osbourneom in Stevom Vaijem.

K nam prihajajo na vrhuncu turneje ob izidu svojega četrtega albuma Burn It Down, po krajši japonski turneji in pred severnoameriško turnejo, ki bo trajala od začetka avgusta do začetka decembra. Pričakujemo lahko enkratno glasbeno izkušnjo!

Rockerji najraje kampirajo

Rockerski del obiskovalcev bo pravo festivalsko vzdušje doživel tudi z bivanjem v kampu, kjer se življenje in številne aktivnosti skorajda nikoli ne ustavijo. Letos bo njegova cena zaradi upoštevanja nove zakonodaje, ki narekuje plačilo turistične takse in ustreznega postopka prijave gostov tudi začasnim nastanitvenim objektom, nekaj višja, znašala bo 21 EUR za ves čas festivala. Kamp festival Pivo in cvetje Laško odlikuje idilična lokacija ob Savinji, le nekajminutna oddaljenost od odrskega dogajanja ter pester športno zabavni program. Cena parkiranja ostaja enaka, kot lani, torej 3 EUR za osebni avtomobil.