Nightwish s serijo promocijskih videospotov

Vir: Tim Tronckoe, Nuclear Blast Records, promo

Finski simfoniki Nightwish, ki so letos z objavo plošče Human. :II: Nature prekinili svoj 5-letni studijski post, so oboževalce razveselili s še enim presenečenjem. V svet so poslali tudi promocijske videospote za vse skladbe, ki imajo besedilo. Nova plošča predstavlja drugi studijski album, ki ga je z bandom posnela pevka Floor Jansen.Izdelek je izšel pod okriljem založbe Nuclear Blast Records. Kot njegovi producenti so se podpisali Tuomas Holopainen, Tero Kinnunen in Mikko Karmila.

Skladbe

Naše mnenje o albumu

Z novim albumom je Nightwish uspela vrnitev v polnem pomenu besede. Kar so poskušali ustvariti vse od odhoda Tarje, jim je tokrat le uspelo. Levji delež pri tem gre prepisati predvsem pevki Jansen, ki ni zgolj legitimna naslednica svojih predhodnic. Še več, je tudi pevka z lastno identiteto, kar se pozna tudi pri skladbah; ne gre zgolj za nadaljevanje začetega, temveč tudi za novo zgodbo. Poleg vsega je tukaj še uvodoma omenjena produkcija, saj je Holopainen popravil “napako” iz preteklosti in k sodelovanju znova povabil tudi obraza, s katerima je band v preteklosti že sodeloval, pri tem pa nanizal lepe rezultate.

Nam najbližja koncertna prizorišča

  • 4. december 2020, München, Olympiahalle
  • 7. december 2020, Budimpešta, Arena
  • 12. december 2020, Dunaj, Stadthalle (aranžma, ki vključuje vstopnico in prevoz, lahko naročite pri prijateljih s Koncerti.net)