Marc Storace nam ponuja vpogled v solo prvenec

Foto: Storace (Facebook)/Cream of Rock, promo
Foto: Storace (Facebook)/Cream of Rock, promo

Frontman skupine Krokus Marc Storace je objavil vzorce pesmi s svojega solo prvenca Live And Let Live, poleg njih pa tudi celotno različico naslovne skladbe. Plošča je decembra lani izšla v Švici, na začetku februarja pa tudi v Severni Ameriki.

V nedavnem intervjuju z Jimmyjem Kayjem in Alanom Dixonom iz kanadskega The Metal Voicea je Storace pojasnil ozadje albumovega nastanka: “Pred dvajsetimi leti sem napisal naslovno pesem albuma, ‘Live And Let Live.’ ‘Live And Let Live’ je bil napisan s sosedom, ki je bil tudi kitarist. V hladnih ali deževnih dneh in ledenih dneh sem hodil k njemu, saj je imel majhen studio. Ure smo pisali pesmi, ki jih je na koncu nastalo okoli 20. Gre za eno od tistih, ki ustrezajo albumu.

Zaradi dela s Krokus sem bil zelo zaseden, potem pa se je zgodila pandemija. Najprej sem odpel nekaj karaok za YouTube in Facebook ter se zabaval s hčerko Giuliano. Čez čas sem padel v fazo dolgočasja … Potreboval sem nekaj novega. Odprl sem svoj predal in ven je prišel kup besedil — koščkov, ostankov, novih stvari. In pomislil sem: “No, materiala imam dovolj. In potrebujem kitarista.”

“Ta tip, s katerim sem stopil v stik, je iz Newcastla,” je dodal Marc. “Začeli smo komunicirati o idejah – on mi je pošiljal ideje, jaz pa sem mu pošiljal povratne informacije, dodajal nove stvari in podobno. Tako sva jih ustvarila kar nekaj. Potem sem navezal stik s še nekaterimi glasbeniki, ki sem jih poznal od prej. Nato pa se je zgodilo za

Na vprašanje o glasbeni smeri njegovega samostojnega albuma je Marc odgovoril: “Gre za energičen, težak, melodičen hard rock. Pa še nekaj balad. Jaz sem pevec — v bendu obožujemo balade. Poleg tega je tukaj tudi blues, ki pa ni tipičen blues. To je nekaj, kar sem videl kot izziv. Ko so mi poslali to glasbo, sem si mislil: ‘Kaj? To pa res ne paše.’ Potem pa sem se spomnil, da je bil blues vedno znotraj rock družine – telo rocka vedno vsebuje blues, v nasprotju z jazzom morda, čeprav je tudi ta včasih integriran. Na albumu je tudi akustična skladba – mislim, da bo zadnja na albumu, — ki je precej bolj lahkotna.”

Krokus so leta 2018 najavili poslovilno turnejo, ki zaradi pandemije še ni bila dokončana. Vmes so izdali tudi koncertni album Adios Amigos Live @ Wacken, ki je izšel februarja lani.

Seznam skladb:

  1. Live And Let Live
  2. High On Love
  3. Lady Of The Night
  4. Carry The Burden
  5. Broken Wings
  6. No Place To Hide
  7. Don’t Wanna Go
  8. Love Over Money
  9. Time Waits For No One
  10. Paradise