Kirk Hammett (Metallica) aprila z novim EP-jem

Foto: Blackened Recordings, promo
Foto: Blackened Recordings, promo

Kitarist Metallice Kirk Hammett bo ob dnevu ploščarn izdal instrumentalni EP s štirimi pesmimi Portals. Izdelek bo izšel 23. aprila, na voljo pa bo na vseh digitalnih platformah, CD-ju in oceansko modrem vinilu (s kodo za prenos).

Hammett je ob tem povedal: “Na začetku, preden sem sploh dobil idejo za solo EP, me je navdihnila potreba po ustvarjanju glasbe za razstavo The Kirk Hammett Collection in spremljajoči segment ‘It’s Alive,’ ki sem jo leta 2017 imel v muzeju Peabody Essex v Salem, Massachusetts. Želel sem ustvariti glasbo, ki bi se predvajala v ozadju, ko so se ljudje sprehajali po razstavi.

Začetni koncept za Portals se je začel s pesmijo ‘Maiden And The Monster’. Po tem sem spoznal, da lahko ustvarim glasbo za različne priložnosti. Te pesmi imenujem ‘avdio kinematografi’; ustvarjam glasbo za filme iz moje glave. Upam, da se bodo na podoben način ti ustvarjali tudi v glavah drugih ljudi.”

Prva stran EP-ja vključuje pesmi ‘Maiden And The Monster’ in ‘The Jinn’, na strani B pa ‘High Plains Drifter’ in ‘The Incantation.’  Zadnji sta nastali v  soavtorstvu z Edwinom Outwaterom, ki igra klaviature in vodi orkestre losangeleške filharmonije; Outwater je pred tem dirigiral San Francisco Symphony za koncerte Metallice 2019 S&M2 in poznejši koncertni album.